Csipetke

Hozzávalók:
1 tojás
rétesliszt
pár csepp olaj
csipet só

Elkészítés:
Csak akkor fogok hozzá, amikor már szükségem van rá. Ne álljon!
A lisztet kimérem egy tálkába, beleszórom a csipet sót, beleütöm a tojást, beleteszem az olajat, és villával elkeverem. Nem szabad kidolgozni, gyúrogatni, épp csak elkeverni. Ne legyen kemény! Kiveszem a tálból, lisztes tenyeremmel hosszú kígyókat hengergetek és belecsipegetem a levesbe. Akkor kész, ha feljön a felszínre, egy perc forralás elég.

4 megjegyzés:

  1. Na ezt viszont én teljesen másképp tanultam és csinálom! :)

    VálaszTörlés
  2. Én pedig sosem szoktam csipetkét főzni-de ahogy leírod annyira egyszerű, hogy ki is próbálom. Bablevesbe nagyon szeretjük....

    VálaszTörlés
  3. Az is, nagyon egyszerű. Egyébként finomlisztet is használhatsz, az olaj el is hagyható. De nem szeretem a nagyon kemény csipetkét, és ha teszek bele pár cseppet, sokkal könnyebb a tésztát elcsipkedni.

    VálaszTörlés
  4. Kiprobáltam.Végre nem lett kemény a csipetke.(gondolom az olaj teszi)Máskor is így csinálom.

    VálaszTörlés

@templatesyard