Hat lényegtelen (?) dolog rólam


Szepyke hívott játszani, írjak 6 lényegtelen dolgot magamról.



1. Egyke vagyok. Óvodás voltam, amikor kaptam anyukámtól egy meséskönyvet, aminek az volt a címe, hogy Öcsikét akarok. Gondolom, előkészítés akart lenni, hogy esetleg lesz testvérem. De aztán nem lett. Felnőtt koromban tudtam meg, hogy anyu gyógyíthatatlan bőrbetegséget kapott ekkortájt, amivel azóta is kínlódik, és tudatosan döntött úgy, hogy mégse szüljön, nehogy továbbörökítse. Akkoriban még nem volt lehetőség genetikai vizsgálatokra. Én sajnálom, hogy nem lett testvérem, és mindig is tudtam, hogy nekem több gyerekem is lesz. Végül hármat szültem, és ez már így is marad.

2. 8 évig zongoráztam, és állítólag jól. Nagyon szerettem, magamtól is gyakoroltam, nem volt kényszer. Aztán, amikor konzervatóriumba kellett volna mennem, egyszer csak, egyik napról a másikra azt mondtam, hogy nem. Akkor fordultam a természettudományok felé, kémia tagozatra íratkoztam gimibe. A zongorázást pedig teljesen abbahagytam. Mindenki haragudott rám, anyukám is, a zongoratanárnő is, de én hajthatatlan voltam. Szüleim vettek nekem egy nagy, félverseny zongorát, ami azóta is megvan, 1890-ben gyártották, több, mint 100 éves. Sajnos fiatalasszony koromban ért egy súlyos baleset, ami miatt rosszul használom a jobbkezemen az első 3 ujjat (elszakadt a mozgatóín és az idegek), hiába szeretnék néha a zongora mellé ülni, nagyon rosszul megy. Gyerekeim mind tanultak, tanulnak zenét. A lányom zongorázott, a fiam fagottozott és önállóan megtanult gitározni (és természetesen máig játszik zenekarban), a kisfiam hegedül.

3. Nagyon fiatalon férjhez mentem, 19 éves voltam, és 22 évesen született az első fiam. Most a második házasságomban élek 10 éve, de az elsőt sem bántam meg soha.

4. Elsős gimnazista korom óta van színházbérletem, és sokáig volt hangversenybérletem is. A Szegedi Nemzeti Színház egy gyönyörű, klasszikus, olasz típusú színház, élmény volt oda járni. Itt, ahol most élek, csak vendégszínházak játszanak a művelődési házban. A fiam 8, a lányom 4 éves volt, amikor először színházbérletet kapott tőlem. Egy páholyt vettem, így lehetett vacsoraszendvicset, itókát vinni, ki lehetett szaladni a wc-re, ha kellett. Az első előadás, amit láttak Mozart: Figaro házassága volt, ami ugye opera, 4 felvonásos. Féltem, mit kezdek majd a 4 évessel, de ott rögtön rabul ejtette őket, és az utolsó percig végignézték. Este 7-től 11-ig tartott. Az első előadás, amit én láttam (már gimis voltam, a szüleim nem vittek színházba, egyszerű emberek voltak) Mozart Varázsfuvolája volt, és engem szintén egy életre elkötelezett a színház mellett.

5. Alacsony vagyok, picike, de ez engem soha, semmiben nem zavart. Nekem sokkal több férfiból lehetett választanom, mint a nálam sokkal magasabb lányoknak:)))
Gyerekkoromban anyukám praktikus okokból mindig erőltette rám a rövid hajat, ezért aztán gimi óta mindig hosszan hordom. A természetes hajszínem sötétszőke, erre már mostanság "rá van segítve". A ruhatáram leginkább fekete színű darabokból áll, maximum két szín van rajtam egyszerre, és ebből az egyik majdnem mindig a fekete. Az sem ritka, hogy teljesen feketében járok.

6. Zenében ifjúkorom kedvence, ami azóta is tart a Pink Floyd zenéje volt. Mostanság kedvelem a Muse-t, Quimbyt, Lovasit, Emil Rulezt, Szekeres Adriennt, Dombrádyt. Nagyon kedvelem a slágereket, a táncolható zenét is, a tingli-tanglit. Férjemmel elvégeztem egy társastánc tanfolyamot is. Neki ritka jó tulajdonsága a férfiak között (szoktam neki mondani, hogy az egyetlen jó tulajdonsága :DDD), hogy szeret táncolni, így van, hogy egy-egy bulit végigtáncolunk. Szeretem a jazzt, de csak a könnyebben emészthető változatát. Minden nyáron elmegyünk a cserfői Jazz Land-re nyáron, és az Alpok-Adria Jazz Fesztiválra is.
Amit nagyon-nagyon utálok, az a mulatós zene, ha egy-egy bulin megszólal, ki lehet kergetni a világból vele.

Én pedig továbbítom a stafétát Timusnak Zürichbe, Andinak, Sedithnek, Bettyónak és Mayának.

9 megjegyzés:

  1. Nah, akkor ezek szerint a színes mosás nálad is azt jelenti, hogy fekete ruhák lógnak mindenhol. :DD
    Nekem sok-sok új dolog volt abban, amit írtál.! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a játékba való meghívást. A felkérésnek eleget tettem.-)

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy megírtad, mert amúgy érzem, nem szívesen "mutatod magad" ....
    Így azért jobb, hogy picit látjuk, ki van a sorok mögött:)

    Én is egyke-és én is 3-at szültem, az elsőt 22 és fél évesen:)))
    Én is zongoráztam-de gyorsan beletörődtek a szüleim, hogy nem vagyok egy virtuóz:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen érdekesek ezek a lényegtelen dolgok! Sok újdonságot árultál el magadról :-)
    Zongora után kémia, képzelem a környezet reakcióját :-))

    VálaszTörlés
  5. Hasonlóan öltözünk... :)
    És mi is mindig megyünk a Jazz Land-re! nagyon szeretjük, ki nem hagynánk! :)

    És táncolni is szeretünk, sőt. Alapítója voltam egy tíz évig működő társastánc-klubnak! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a meghívást, dolgozom rajta!

    VálaszTörlés
  7. A Pink Floyd nekem is nagy kedvencem! A mulatós alatt lakodalmast értesz? Mert azt én imádom, de persze csak az eredeti verziókat, és csak lagziban! A mi családunkra amúgy is jellemző, hogy birtokba veszi a táncteret minden lagziban.

    VálaszTörlés
  8. Elfelejtettema meghívást megköszönni,most pótolom:köszi!:-)

    VálaszTörlés
  9. Itt vagyok, végre!:)
    Mulatni voltam!;) A húgom eljegyzésén, aki 20 és fél évesen, másfél hónap múlva negy férjhez.:):) És piros volt a ruhám!:D:D:D
    Igyekszem eleget tenni én is minél hamarabb. Jó volt olvasni a te soraidat!:)

    VálaszTörlés

@templatesyard