Mákos kevert sütemény


Ez a kevert süti nagyon finom, egyáltalán nem száraz, szép magasra feljön. Lekvárral fogyasztjuk úgy, hogy külön tálkába teszem, és falatonként kanalazzuk rá. Így sokkal finomabb, mintha elvágnám és belekenném.

Mákos kevert



Hozzávalók: (23x38 cm-es tepsihez)
3 tojás
250 g cukor
12 g vaj (egy szelet)
180 g darált mák
200 g finomliszt
60 g rétesliszt
450 g 20%-os tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
citromlé

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A liszteket, mákot kimérem, beleteszem a sütőport, szódabikarbónát.
A tojásokat a cukorral jól kikeverem, habosra. Hozzáadom a puhított vajat és azzal is elkeverem, citromlével ízesítem. Beleöntöm a száraz hozzávalókat, elkeverem, hozzáöntöm a tejfölt, s azzal is. Kikenetlen tepsibe öntöm, elegyengetem és betolom a sütőbe. Az ajtaját nem szabad rányitni 20 percig.
30 percig sül.

21 megjegyzés:

  1. Oh, én ezt a gyönyörűséget langyosan el tudom képzelni egy gombóc jéghideg vanília fagyival....:-)))

    VálaszTörlés
  2. Most megyek és megsütöm!

    VálaszTörlés
  3. Megkérdezhetem, hogy a 12 g vaj elírás? Nem 120 g?
    Neki állnék megsütni, de megtorpantam, pedig nagyon szerettem volna összedobni most ezt a sütit.

    Réka

    VálaszTörlés
  4. köszi! ki van mérve a vaj, csak hát abbahagytam:-)
    akkor kipróbálom!

    szép estét!

    Réka

    VálaszTörlés
  5. Reggelre megsütöttem. Egyetlen hibája, hogy nem készült el időben és a Párom nem várt. Már elkészült a süti, csak próbáltam kivarázsolni a tepsiből és a Párom elindult dolgozni süti nélkül...

    Szép lett, finom lett, picit nehezen jött ki a tepsiből, én lehet, hogy legközelebb kivajazom a tepsit, de mindenképpen lesz legközelebb!

    Köszi a receptet, egyszerű és nagyszerű és finom.

    Réka

    VálaszTörlés
  6. csak hát én recept hű vagyok, a kikenetlen tepsi, az üres tepsi, se zsiradék, se sütőpapír,
    gondoltam követek minden betűt:-)

    VálaszTörlés
  7. @Névtelen
    A sütőpapír nem a recepthez tartozik :D
    Én zománcos tepsit használok egyébként, és sütőpapírt nagyon ritkán. Ehhez a sütihez nem kell kivajazni a tepsit, mert magas a zsiradéktartalma a tésztának.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finom és nagyon egyszerű !
    Köszi

    VálaszTörlés
  9. A lányom nagyon szereti :D
    Üdv. Era

    VálaszTörlés
  10. Amíg meg nem tudtam , h mi van benne. Üdv.: Era lánya

    VálaszTörlés
  11. @Névtelen
    Szeretném megkérdezni, nem 12 dkg vaj kell bele?

    VálaszTörlés
  12. Nem. A tejfölben nagyon sok zsiradék van (90 g), ezért egy szelet vaj elég.

    VálaszTörlés
  13. Most állok neki, remélem ilyen gyönyörű lesz, mint a fotón. Hiába, a kanizsaiak azok tudnak.

    VálaszTörlés
  14. Hát, nálam csak a nem rossz kategóriát nyerte el-((

    VálaszTörlés
  15. Beletöltve áfonya lekvár és a tetején megcsokizva már elfogadható, de tésztája nem éppen a legfinomabb-(

    VálaszTörlés
  16. Én épp ma sütöttem egy hasonlót, de joghurtot tettem bele, meg egy üveg magozott meggy befőttet és szálasra vágott 10dkg mandula több mint felét a tésztába tettem a maradékot pedig a tetejére szórtam. Finom lett.

    VálaszTörlés
  17. Tegnap is, ma is megsütöttem (véletlenül 12 dkg vajjal és kifelejtettem a réteslisztet.) Ennek ellenére nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  18. Én is megsütöttem. Nagyon egyszerű, nagyon finom, és minden stimmel a recepttel.
    http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21907_428137677252419_484024002_n.jpg
    Köszi.

    VálaszTörlés
  19. MOst megsütőm a gabikámnak :)

    VálaszTörlés

@templatesyard