Latte art - Tejhabosító Úr kávét főz


Egyik fiunk Pesten van, vendéglátózást tanul és egy kávézóban dolgozik. Most, hogy hazalátogatott, kávét főzött nekünk. Nemrégiben vettünk egy 15 bar-os kávégépet (no nem drágát), mert imádunk kávézni. Kávédarálónk már régóta van, a bolhán vettünk egy félprofit. Fiunk nagyon érdeklődik a tejhab-művészet (latte art) iránt, és szorgalmasan tanulgatja a kávézóban. Ilyen latte macchiatot kaptunk tőle most ebéd után (kávé sok tejjel), alul forró tej, felette tejhab (tej és nem tejszín), és a kettő közé van berétegezve a finom presszókávé. Nincs hozzávaló poharunk, így pezsgőspohárból ittuk a tejeskávét - bizony, ilyen jól megy nekünk:))). Nagyon szép és látványos ez az ital. Lefényképeztem, de a gépem se profi (igazából egy nagyon egyszerű kis masinával fotózom), és lefényképezni is nehéz.
A lányok a kávézóban üzenetet hagynak neki (jóképű ám a mi srácunk), a Tejhabosító úrnak, ezt írják rá, és rajta telefonszám.
Elhatároztam, venni fogok olyan poharakat, ami ehhez a művészethez jó lesz, no meg megrendelte nálam a csokiszószt is, amivel a tejhabra szebbnél-szebb mintákat tud rajzolni.
Gyönyörködjetek a délutáni kávémban ti is (és finom is volt!).



Reggel pedig olyan capuccinot ittunk, aminél a tejhabra körben felfutott a kávé, és egy szép barna karimát alkotott rajta (hát ez a kép még gyalázatosabb lett, a hófehér tejhabot nagyon nehéz fotózni, annyira szórja a fényt).

7 megjegyzés:

  1. Úh, de jó nektek, hogy egy félig már profi szervírozza a kávéspecialitásokat...most nagyon irigykedem...
    :-)
    ööö, nem lehetne hogy én is kapjak, MOST?

    VálaszTörlés
  2. Lehet, neked könnyebb, mert bemész a kávézóba, és máris kapsz. Mi csak ritkán, ha itthon van Tejhabosító Úr.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csábítóak! (Megyek, iszom is egy török kávét. Mert ilyen szépséget én nem tudok... )

    VálaszTörlés
  4. na de a kávéházi kávékban nincs ám benne a mérhetetlen szeretet és a gondoskodás, amit otthon kap az ember, ki az anyukájától, ki a gyerekétől... :-)

    VálaszTörlés
  5. Hát, ez milyen szép. Tetszik, hogy pezsgőspohárból kávéztok! Én meg, ha meglesz végre a fagyigépem, nagy vörösboros pohárból fogok fagyizni, mert van fagyiskelyhem, de a vörösboros nagyobb! :D

    VálaszTörlés
  6. Hát, ez milyen szép. Tetszik, hogy pezsgőspohárból kávéztok! Én meg, ha meglesz végre a fagyigépem, nagy vörösboros pohárból fogok fagyizni, mert van fagyiskelyhem, de a vörösboros nagyobb! :D

    VálaszTörlés

@templatesyard