Tojáslepény sajttal és póréval



Gyors, egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.

Tojáslepény



Hozzávalók: 1 adag
2 tojás
1 teáskanál tejföl
1 evőkanál olaj
kis darab póréhagyma
kevés kemény jóféle sajt


Elkészítés:
A póréból vékony karikákat vágok és az ujjaimmal szétszedem őket. Előveszem a sajtot és a reszelőt, odakészítem. Nehéz serpenyőt (nálam teflon, 28 cm átmérőjű) felforrósítok. Közben a 2 tojást, a tejfölt és a sót beleteszem egy bögrébe, és a robotgéppel habosra keverem (csak az egyik habverőt teszem bele). A felforrósodott serpenyőbe 1 evőkanál étolajat teszek és a lángot közepesre mérsékelem. Beleöntöm a tojáskeveréket és forgatva eligazgatom (mint a palacsintát). Addig sütöm, amíg a teteje már nem folyós, de még lágy, remegős. Ekkor ráreszelem a sajtot és megszórom a pórékarikákkal. Egy műanyag lapáttal félbehajtom és tányérra csúsztatom. Azonnal fogyasztjuk. (És jöhet a következő adag, míg csak mindenki nem kapott.)
Más tölteléket is kaphat, pl. aszalt paradicsom, sajt, sonka, ropogós baconcsíkok, vajon párolt zöldség, párolt gomba stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard