Gyors, egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.
Tojáslepény
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQH25QlNnRgE5i4nLvjam8SVKkxMgv8BZL90BrYAPiAvCA5C9E0EjJsOFahNTDp6Jv2_aa3xldwPtfcmejtWSiq17AF1QhkPtUEj4DE75KW5Rp71TI-38upUtAgs2FkoLAg6fJD2wkrBU/s640/tojaslepeny4.jpg)
Hozzávalók: 1 adag
2 tojás
1 teáskanál tejföl
1 evőkanál olaj
kis darab póréhagyma
kevés kemény jóféle sajt
só
Elkészítés:
A póréból vékony karikákat vágok és az ujjaimmal szétszedem őket. Előveszem a sajtot és a reszelőt, odakészítem. Nehéz serpenyőt (nálam teflon, 28 cm átmérőjű) felforrósítok. Közben a 2 tojást, a tejfölt és a sót beleteszem egy bögrébe, és a robotgéppel habosra keverem (csak az egyik habverőt teszem bele). A felforrósodott serpenyőbe 1 evőkanál étolajat teszek és a lángot közepesre mérsékelem. Beleöntöm a tojáskeveréket és forgatva eligazgatom (mint a palacsintát). Addig sütöm, amíg a teteje már nem folyós, de még lágy, remegős. Ekkor ráreszelem a sajtot és megszórom a pórékarikákkal. Egy műanyag lapáttal félbehajtom és tányérra csúsztatom. Azonnal fogyasztjuk. (És jöhet a következő adag, míg csak mindenki nem kapott.)
Más tölteléket is kaphat, pl. aszalt paradicsom, sajt, sonka, ropogós baconcsíkok, vajon párolt zöldség, párolt gomba stb.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWJNKW23DMkdG6K_vhMv_B7in7MXhK7xKM-14bq4ANZupHd0vJ9vtbWK8UyQrxzMehVenkVQ47FP7h-PURJeBqpEk56fqS0En6ic0cGXfQAZhPW-XLrt0sL1vK9Xtj1qm7pJcCzMUV1dw/s640/tojaslepeny6.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése