Ezeket a kifliket a gyors vajas tésztából sütöm. Ez a tészta nem a megszokott omlóstészta állagú sütit eredményez, hanem a kiflik könnyebbek, porhanyósak és puhábbak. Tölteléknek tejjel forrázott cukros mák vagy dió, gesztenyemassza, kemény házi szilvalekvár alkalmas.
Porhanyós kiflik
200g finomliszt+100g rétesliszt keverékéből elkészítjük a vajas tésztát. A recept itt található.
A kiflik elkészítése:
a tésztát nem kell hajtogatni (de persze nem tilos), lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk, 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle pl. egy pohárral úgy, hogy a pohár szélét belenyomjuk egy tányérka lisztbe, és szaggatunk. A maradékot összegyúrjuk, szaggatjuk, egészen addig, míg a tészta tart. Ezután púpos kávéskanálnyi tölteléket helyezünk rá, és széjjelebb húzzuk, hogy a kör átmérőjén végig legyen belőle. Felcsavarjuk. Ha mindegyikkel kész vagyunk, tepsire helyezzük úgy, hogy előtte kicsit megkanyarítjuk, hogy kifliforma legyen. A körlap külső széle kifelé legyen, úgy görbítsük. A tepsit kikenni nem kell. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg. A forró kifliket porcukorba forgatjuk.
Hú, ezt nagyon köszi, hogy eszembe juttattad. Anyóska szokott ilyet sütni. Csak ő bolti levelesből.
VálaszTörlésMeg fogom csinálni, mert nagyon szeretem, de a Te tésztáddal, nem boltivel. :)
Szuper! :))
Nagyon guszták, ma el is készítem. Köszi a receptet! (Nekem is vannak ilyen klassz bögréim :D)
VálaszTörlésSzia Csongi, jelezz vissza, ízlett-e?
VálaszTörlésNagyon finom volt, köszi mégegyszer a receptet!
VálaszTörlésEnnek is örülök:)
VálaszTörlésÉn holnapra ezt készítem a gyerekeknek a húsvéti vásárra az iskolába. Szurkoljatok, hogy sikerüljön!
VálaszTörlésOK.Szurkolunk :D
VálaszTörlés