Csirkemáj kabátban
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3XJff8w4RCfaQ746sac3EhNRn7ZBCDAWy4F3MQIxG2m-cciwWHvRgx8XEHWy-e9JZGG8DpKagsuLujZ5DEjlOh3YvLRkuV_XGzx2EkjJ45-81-S4QEaxmRilp1KoX0ba6e_NiDuR_eU4/s640/wmaj.jpg)
Hozzávalók:
300 g csirkemáj (szív nélkül)
pár szelet sonka vagy bacon
200 g gyors vajastészta, sósan, hajtogatás nélkül, réteslisztből
só
Elkészítés:
A májakat megtörlöm papírtörlővel.
A vajastésztát kinyújtom 3 mm vastagra. A sonkából vagy baconból teszek egy sort a közepére, erre sorakoztatom szorosan a csirkemájakat. Megsózom. A tésztát ráhajtogatom oldalt és a végeit is. Megfordítom, hogy a hajtások alulra kerüljenek, folpack fóliára helyezem. Ezután a fóliát rátekerem, szépen megformázom, és félórára a hűtőbe teszem. Ha letelt, kiveszem, és éles késsel megcsíkozom, de a tésztát nem vágom át egészen. 200 fokos sütőben pirulásig sütöm, ez kb. 20-30 perc.
Salátával, esetleg krumplival tálalom.
Egy finom változata: a májat fokhagymás tejben pácolom 2 órát mielőtt elkészítem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLbV2vfzkcXr8CpYUW8VZelBUklxG2TGWFGg0wgP9ozo2jw_KyZx5maCetDVSw8qQtNCgElaPopFhRH4IZRgt71gu9jTgYAL5OcfOh-IqKytNdhHXBqOjjaV9h2tWKSY_Habluci_lZOU/s640/wmaj4.jpg)
Nagyon jól néz ki!! :)
VálaszTörlés