Azért csalfa, mert csak tojásfehérjéből készül. A hűtőben mindig vár egy-két fehérje felhasználásra. Ha nem sok a leves (csak háromnak főzök), akkor az egész tojásból készített csipetke sok. Ilyenkor csalok úgy, hogy egy fehérjéből készítem csak, így kevesebb is lesz a csipetke, meg egy gondtól meg is szabadulok.
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
40 g rétesliszt
pár csepp olaj
csipet só
Elkészítés:
Csak akkor fogok hozzá, amikor már szükségem van rá. Ne álljon!
A lisztet kimérem egy tálkába, beleszórom a csipet sót, beleöntöm a fehérjét, az olajat, és villával elkeverem. Nem szabad kidolgozni, gyúrogatni, épp csak elkeverni. Kiveszem a tálból, tenyeremmel, ujjaimmal meglapítom és belecsipegetem a levesbe. Akkor kész, ha feljön a felszínre, egy perc forralás elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése