A cikóriát vagy kedveli az ember vagy nem. Azoknak ajánlom, akik szeretik a grape fruit, vagy a tonik ízét. Ez a zöldség ugyanis kicsit kesernyés ízű. Én szeretem. Nem eszem menzán, ezért munkanapokon általában akkor ebédelek, ha hazaérek, és az ebédem általában zöldségféle egy szelet hússal. Gyakran eszem salátát is.
Cikória saláta
Hozzávalók:
1 fej cikória
2 közepes főtt burgonya
2 kemény főtt tojás
Csipetnyi só
őrölt bors
oregano (1/4 teáskanál szárított)
1/2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál citromlé
olivaolaj
Elkészítés:
A cikóriát felkarikázom, torzsáját kiveszem, tálba szórom. Hozzáadom a kockára vágott főtt krumplit, borssal, oreganoval megszórom, ráreszelem a fokhagymát. Összekeverem óvatosan. Egy tálkába 3 evőkanál olivaolajat öntök, beleteszem a citromlevet, sót. Az öntetet közvetlenül fogyasztás előtt öntöm a salátára, hogy ropogós maradjon, ekkor adom hozzá a hosszában hat felé szeletelt főtt tojást is.
Aki jobban szereti, hogy a zöld íz domináljon, vagy a cikória kisebb fej, az 2 helyett 1 főtt krumplival és 1 tojással készítse.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése