tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post5492559267549930675..comments2024-02-15T11:07:09.189+01:00Comments on Anya főztje: Töltött paprikaUnknownnoreply@blogger.comBlogger79125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-47173399255730990502021-06-19T16:44:54.604+02:002021-06-19T16:44:54.604+02:00Igen egyetértek. Egy alkalommal tettem egy gerezde...Igen egyetértek. Egy alkalommal tettem egy gerezdet a töltelékbe kolbász íze lett.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01173251565983470478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-49955944844481323412020-09-12T13:10:29.568+02:002020-09-12T13:10:29.568+02:00Es a vöröshagyma mikor kell bele?Es a vöröshagyma mikor kell bele?Kucsik Andreahttps://www.blogger.com/profile/13090324492989231336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-80822467424572251382020-09-12T13:06:49.764+02:002020-09-12T13:06:49.764+02:00Na én most bekevertem mindent és most tehetem bele...Na én most bekevertem mindent és most tehetem bele a foghagymátKucsik Andreahttps://www.blogger.com/profile/13090324492989231336noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-41266834709795256502017-10-05T13:12:00.082+02:002017-10-05T13:12:00.082+02:00Nagyon régóta így készítem. A nagyszüleimtől örökö...Nagyon régóta így készítem. A nagyszüleimtől örököltem a receptet...A nagyszüleim kispesti és sülysáp születésűek. <br />Akinek nem tetszik a recept lapozzon tovább és ne tegyen mocskolódó, nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéseket!<br />Ez a recept olyan mint pl. a töltött káposzta. Ahány település annyiféleképpen főzik. És ez így jó. Legalább mindenki megtalálja a saját szája ízének valót.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16498783310129281850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-50967819015256066242017-09-04T14:58:17.545+02:002017-09-04T14:58:17.545+02:00Fokhagyma,és vöröshagyma nélkül csinálom,és fordít...Fokhagyma,és vöröshagyma nélkül csinálom,és fordítva.<br />Nekem így egyszerűbb,először megcsinálom a szószt,amíg az elfődögél a rántásik,addig összekeverem a darált húst rizzsel,és 1 tojással. Aztán töltöm a paprikákat,ami kimarad,abból külön gombóc,és zutty a szószba. Híg rántást csinálok,mire a paprika megpuhul,úgyis besűrűsödik.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-33119150684883845692017-06-24T14:36:07.408+02:002017-06-24T14:36:07.408+02:00Megtaláltam! Elnézést, okos a telefonom!;)Megtaláltam! Elnézést, okos a telefonom!;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-62428617053393012132017-06-24T14:34:33.157+02:002017-06-24T14:34:33.157+02:00Én évekkel ezelőtt keresgéltem töltött paprika rec...Én évekkel ezelőtt keresgéltem töltött paprika recepteket, ezt megzabáltam, és elkészítettem édesem elsők töltött paprikáját.Hatalmas sikert aratott, azóta is csak így főzöm!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-70471377240044484932017-04-02T10:47:42.161+02:002017-04-02T10:47:42.161+02:00Az én nagyanyám és így anyám is paprikába töltötte...Az én nagyanyám és így anyám is paprikába töltötte a tölteléket. Mivel a főtt paprikát én nem ettem meg, ezért mindig kibontottam a tölteléket. Morgott is a mama. Ma már nekem is és a fiamnak is az egyik kedvenc ételünk. De én ha elkészült az étel, kibontom a paprikákból a tölteléket - mindből - és így esszük. Bizony főtt krumplival, hogy laktatóbb legyen. Köszönöm a szerzőnek a mácsik szó Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-11741535838466531492016-12-30T12:24:37.338+01:002016-12-30T12:24:37.338+01:00Nem tudom, minek ennyit vitázni ezen.
Én Fejér meg...Nem tudom, minek ennyit vitázni ezen.<br />Én Fejér megyei vagyok, azaz dunántúli, és mégis ugyanígy csinálom a töltött paprikát. Hagyma nem játszik, a rizst ugyan előfőzöm, mert úgy vettem észre, hogy úgy puhábbak a gombócok, de ennyi a különbség.<br />A krumplipüré mondjuk nálam is meredek, de én speciel szeretem főtt krumplival. Párom kenyérrel eszi. De láttam már olyan "elvetemültet"Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-90319525986774876642016-07-19T21:28:35.912+02:002016-07-19T21:28:35.912+02:00@Wise Lady
Csak halkan mondom. Nem ócska menzára k...@<a href="#c661122170137103779" rel="nofollow">Wise Lady</a><br />Csak halkan mondom. Nem ócska menzára kell menni, szerintem innen 300 km-re az olcsó menü ugyanolyan ócska, mint itt. Elhisszük, hogy honvágyad van, de azért nem kéne lefikázni azt a vidéket, ahová költöztél. Hidd el, itt is készülnek finom ételek. :-(<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-84750439834727348242015-10-16T02:35:30.596+02:002015-10-16T02:35:30.596+02:00Tegnap főztem töltött paprikát ebédre a magam módj...Tegnap főztem töltött paprikát ebédre a magam módján, nagyon fínom lett. Ma eszembe jutott, hogy megnézzem, más hogyan csinálja. Hát nem gondoltam, hogy egy ilyen egyszerü étel ilyen indulatokat tud kiváltani egyes emberekböl. Elgondolkodtató.<br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-6611221701371037792015-09-08T17:49:01.888+02:002015-09-08T17:49:01.888+02:00@Névtelen
Múlt héten töltött káposztát lehetett en...@<a href="#c6993046363813965621" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Múlt héten töltött káposztát lehetett enni az egyik itteni menzán. Tudod miből állt? Gyalult savanyú káposzta, benne két meztelen húsgombóc. Tudod mit adnak errefelé, még étteremben is, ha az étlapra töltött paprika van írva? Paradicsom mártást, főtt krumplit és meztelen húsgombócot.<br />Én nem innen jöttem, hanem ide jöttem (Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-69930463638139656212015-09-08T14:17:07.619+02:002015-09-08T14:17:07.619+02:00@Névtelen
Mindenhol két külön étel, csak a blog í...@<a href="#c8579266731199929024" rel="nofollow">Névtelen</a><br /><br />Mindenhol két külön étel, csak a blog írója gonoszkodik, vagy szeret másokat hülyének nézni és rossz színben feltüntetni, vagy ő nem fogta fel, hogy MINDENHOL két külön étel. (Szerintem ő meg lekvárral eszi a kocsonyát, mert ahonnét jött, ott van aki úgy eszi! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-68226550965178053012015-03-05T14:31:52.283+01:002015-03-05T14:31:52.283+01:00@Névtelen
Semmiképp sem "kell" előfőzni,...@<a href="#c24315822483800542" rel="nofollow">Névtelen</a><br />Semmiképp sem "kell" előfőzni, senkit sem zárnak börtönbe, ha nem teszi. Én azt ajánlom, ne főzzük meg előre.<br />Az előfőzött rizs mindenképp teljesen szétfő, szétesik, ezt én nem szeretem. Mivel a paprikák vízben és paradicsomban főnek, ezért a rizs nem a hústól vonja el a vizet akkor sem, ha nyersen teszem a töltelékbe.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71667387043278116662015-03-05T12:17:13.648+01:002015-03-05T12:17:13.648+01:00...nem is beszélve arról, hogy miközben magába szí......nem is beszélve arról, hogy miközben magába szívja a nedvességet, megnő a térfogata is, így könnyebben szétreped a paprika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-243158224838005422015-03-05T10:12:18.700+01:002015-03-05T10:12:18.700+01:00Nem azért kell előfőzni a rizst, mert nem fő meg e...Nem azért kell előfőzni a rizst, mert nem fő meg egy óra alatt. Azért kell előfőzni, mert a készre főléshez a rizsnek VÍZRE van szüksége - nem véletlenül főzzük vízben -, és ha nincs előfőzve, akkor ezt a vizet, illetve nedvességet a töltelékből fogja "elvenni". Így lesz kemény a töltelék, így fog megtörténni az, hogy az ember félbe akarja vágni kanállal, és kilövi a tányérból.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-59592347321143045592014-07-26T09:22:12.646+02:002014-07-26T09:22:12.646+02:00Na ez szaftos kis blog. Most kezdtem készíteni a t...Na ez szaftos kis blog. Most kezdtem készíteni a töltött paprikát, több receptet elolvastam, és én egy nekem tetsző módon készítem. rakok bele vöröshagymát, mert atöltött káposztába is teszek dísztolva és a káposztám verhetetlen. rizst is előfőzve teszek bele, fokhaymát nem teszek bele mert szerintem az kolbász ízűvé silányítja a tölteléket. Én a paradicsom mártással vagyok bajba. Majd a végén Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-75435027284523137122014-06-08T10:32:13.792+02:002014-06-08T10:32:13.792+02:00a jó kurva anyátokat hát köll bele a vöröshagyma, ...a jó kurva anyátokat hát köll bele a vöröshagyma, fokhagyma máskülönben szarnak sé híjják az egészet.így főzzük mi úgy itten Mártélyon Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-23381749889522385182013-09-06T13:32:54.167+02:002013-09-06T13:32:54.167+02:00Én így csinálom, és mindig puha a töltelék.
A dará...Én így csinálom, és mindig puha a töltelék.<br />A darált húshoz 3-4 tojást is teszek, a rizst nem főzöm elő, általában lapockából készítem / a töltelékbe olajat tenni semmire sem jó, mert az olaj kifolyik belőle/ a lapocka zsírosabb mint a comb.Vízbe teszem fel főzni, teszek néhány megtöltött paprikát amikor a víz felfő, kisebb lángra veszem , utána a maradékból gombócokat formálok és egyenként Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-47249517834509055902013-09-01T18:15:06.225+02:002013-09-01T18:15:06.225+02:00A paprika nem reped szét a főzés közöt, ha a tölté...A paprika nem reped szét a főzés közöt, ha a töltés után ujjal vagy fakanállal lyukat csinálunk a töltellékbe, hody a rizsnek legyen helye növekédesreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-14625517334170865632013-08-28T12:27:01.899+02:002013-08-28T12:27:01.899+02:00Köszönöm a receptet! Igazi hazai ízek - ahogy anyu...Köszönöm a receptet! Igazi hazai ízek - ahogy anyukám is készíti :)Kissné Iványi Zsuzsannahttps://www.blogger.com/profile/11353337037962600238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-85792667311999290242013-08-18T21:21:46.573+02:002013-08-18T21:21:46.573+02:00Sziasztok.
Én holnap szeretném meglépni a párom a...Sziasztok. <br />Én holnap szeretném meglépni a párom at egy kis töltött paprikaval és ezért tévedtem erre.az oldalra. <br />Elolvastam az összes hozzászólást és csak annyit mondanék: nincs két egyforma ház, nincs két egyforma szokás. <br />Én világéletemben úgy tudtam hogy a töltött paprika és a husgomboc paradicsommal két . <br />külön étel. Érdekes volt olvasni hogy valahol nem<br />De azért Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-6498893610100553902013-08-11T18:45:35.277+02:002013-08-11T18:45:35.277+02:00Veszprém megyében is töltik a paprikát,nálunk bizt...Veszprém megyében is töltik a paprikát,nálunk biztosan. Mivel nem mindenli szereti a főtt paprikát,mamám és anyukám is mindig rak bele simán gombócot. Ők előbb rántást csinálnak és azt húzzák fel, a husiba raknak kevés v.hagymát,abszolút nem érezni és tojást is. Kenyérrel,krumplival,magában is esszük,ki ahogy akarja. A Dunántúl nagy, a könyvek sem mindig szentírások.;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-42832533142687539452013-07-14T17:03:58.102+02:002013-07-14T17:03:58.102+02:00Nekem nagyanyáim mind megkóstolták a nyers daráltú...Nekem nagyanyáim mind megkóstolták a nyers daráltúst ha fasírt v ilyesmi készült. Amúgy nálunk a töltött paprika nagyon hasonló mint itt, krumpli nélkül simán kenyérrel. én speciel kenyér nélkül is imádom. fokhagyma szerintem is kell a darálthúsba ízesebb lesz tőle. Egyébként mindenki főzze úgy ahogy szeretné és ahogy szeretiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13882433443975635714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-60207090976244663312013-07-01T10:56:06.401+02:002013-07-01T10:56:06.401+02:00Megkóstolni a nyers sertéshúst, ezen kéne inkább e...Megkóstolni a nyers sertéshúst, ezen kéne inkább elgondolkodni??!! Kit érdekel hogy hagyma, fokhagyma, krumpli meg hasonlók..Anonymousnoreply@blogger.com