tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post3862595289108175670..comments2024-02-15T11:07:09.189+01:00Comments on Anya főztje: Ribizli dzsemUnknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-50683788945394415412010-07-10T19:06:34.104+02:002010-07-10T19:06:34.104+02:00Ilyen passzírozóm nekem is van, málnához sárgabara...Ilyen passzírozóm nekem is van, málnához sárgabarackhoz szoktam használni. Ribizlihez csak leszemezve. A kocsányos passzírozástól kocsányíze lesz a dzsemnek. Nem szeretem.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-56218551401147098882010-07-10T18:59:05.995+02:002010-07-10T18:59:05.995+02:00Ribizli dzsem vagy szörp készítésének fontos meste...Ribizli dzsem vagy szörp készítésének fontos mesterfogása. Kell hozzá egy, a húsdarálóhóz hasonló, csőrős fém paradicsompasszírozó, amit tekerve a gyümolcslét és a hús lazább részét a lukacsos csőrön átnyomja és a végén kijön a mag, kocsány, és a durvább héj.<br />A megmosott NYERS gyümölcsöt kell átpasszírozni (leszemezés nélkül, kocsánnyal együtt), és az így kinyert lé tetszés szerint Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71027434840707726642009-06-19T07:08:36.325+02:002009-06-19T07:08:36.325+02:00Szia!
Köszönöm az elismerést, így lapozgatva az o...Szia!<br /><br />Köszönöm az elismerést, így lapozgatva az oldalad, nagyon nagy megtiszteltetés :)Ebdettehttps://www.blogger.com/profile/17212895928359417217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-87390670404568950212009-06-18T22:01:34.454+02:002009-06-18T22:01:34.454+02:00Általában mag nélkül, paszírozva szokták errefelé,...Általában mag nélkül, paszírozva szokták errefelé, de mi így szeretjük, meg annyit nem is ér. Leszedni is utálatos, szemezgetni is.<br />Itt nem drága, 300 volt múlt szombaton egy kiló. Én is összesen 2 kilót főztem, néhány kisüveggel.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-39476400327311779222009-06-18T19:56:18.196+02:002009-06-18T19:56:18.196+02:00Jaj, dehogynem, azt láttam, csak idén még nem látt...Jaj, dehogynem, azt láttam, csak idén még nem láttam ribizlit, mint gyümölcsöt. De ma közben már ez is megtörtént. Még horror drága, pedig egy üveggel szerintem abból is elteszek, ez már biztos, a tiéded látván!szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-74152209299340663872009-06-18T19:27:36.968+02:002009-06-18T19:27:36.968+02:00A mamám mindig sokat eltett, és én nem is emléksze...A mamám mindig sokat eltett, és én nem is emlékszem arra, hogy szerettem-e. Amikor nagyobb lettem, nekem kellett leszednem a ribizlit - na, azt utáltam. És enni sem szerettem magában a gyümölcsöt, mert savanyú volt. Aztán, mikor meghalt a mama, utána eltűnt az életemből a ribizlidzsem is. Viszont, ahogy az ízlésem változott, most már biztos, hogy ízlene.Maimonihttps://www.blogger.com/profile/01687435391154595882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-22052698406730220142009-06-18T16:17:03.431+02:002009-06-18T16:17:03.431+02:00Szepyke: ribizli dzsemet nem láttál? Néha lehet ka...Szepyke: ribizli dzsemet nem láttál? Néha lehet kapni, külföldi, jó drága (kis üveg 400-600 Ft). Érdemes egy-két kilót eltenni, nálunk olcsó a piacon.<br /><br />Duende: Kíváncsian várom a receptet. Nekünk nincs hegyünk, így van egy-két gyümölcs, de mindenből kevés.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-3022979479249995012009-06-18T15:07:50.478+02:002009-06-18T15:07:50.478+02:00Mi most délután megyünk leszedni a ribizlit. Renge...Mi most délután megyünk leszedni a ribizlit. Rengeteg van. Idén szörp lesz belőle, mert tavalyról maradt zselé még, elég sok üveggel.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-64614045866705663642009-06-18T11:50:26.245+02:002009-06-18T11:50:26.245+02:00A karácsonyi gesztenyetortámhoz pont ribizlilekvár...A karácsonyi gesztenyetortámhoz pont ribizlilekvár kell! És milyen gyönyörű lett. Én még nem is láttam még ribizlit.szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.com