tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post1440717534226839031..comments2024-02-15T11:07:09.189+01:00Comments on Anya főztje: Gasztro mítoszok 4. - Zsírok és olajak - Az étolaj legendájaUnknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-71838798271867284342009-08-18T16:11:08.843+02:002009-08-18T16:11:08.843+02:00Hobbiszakács: Köszönöm a kiegészítést.
Trinity: i...Hobbiszakács: Köszönöm a kiegészítést.<br /><br />Trinity: igen, a halálom, ha olvasom a receptben, hogy Hulala tejszín - fából vaskarika.<br />Szerintem a sütőmargarin még nem is olyan nagy gond, hanem töméntelen margarint megeszünk szendvicsben, és kenjük a gyereknek is kenyérre. Meg a vásárolt félkész kajában is sok transz-zsírsav van. Ez is egy érv a Főzz az egészségedért! mellett.<br /><br /Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-7955286608939507592009-08-18T15:06:49.466+02:002009-08-18T15:06:49.466+02:00Nem vagyok szakértő a támában,a kémia nem az én vi...Nem vagyok szakértő a támában,a kémia nem az én világom.Én házi disznót veszek,amit bizony moslékkal etetnek,és a zsírját kisütöm üstben,ahogy kell,és ezzel főzök.A napraforgó olajat,évek óta nem használom,mióta a férjem látta hogyan készítik.Ipari benzinnel.Köszönöm én ebből nem kérek.Inkább veszek olivát bizonyos ételekhez,salátához exta szüzet.Szerintem a jó házi zsír egészségesebb,mint a Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-17986327709426410252009-08-18T09:40:33.758+02:002009-08-18T09:40:33.758+02:00Az Omega-3 a telítetlen zsírsavak gyűjtőneve, mely...Az Omega-3 a telítetlen zsírsavak gyűjtőneve, melyek közül csupán kettőnek, az EPA-nak (eikozapentaénsav) és a DHA-nak (dokozahexaénsav) tulajdonítanak gyógyító szerepet. (A Brit élelmiszer hivatal naponta kb 1–1,5 gram EPA/DHA fogyasztását ajánlja.) <br /><br />Tehát ha azt a zsírt (azaz zsírsavat) keresed, amely a szívbaj, a csontritkulás és a demencia ellen ajánlott, akkor ne elégedj meg Hobbiszakácshttp://hobbiszakacs.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-56833719011184781692009-08-17T22:17:11.750+02:002009-08-17T22:17:11.750+02:00Milyen jó, hogy leírtad, mennyire egészségtelenek ...Milyen jó, hogy leírtad, mennyire egészségtelenek a növényi tejszínek!!! Rengetegen hiszik azt, hogy tesznek valamit az egészségükért ezzel-pedig épp ellenkezőleg!!!<br /><br />A margarin helyett inkább vajat-elvvel is teljesen azonosulni tudok!!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-31204935631116443652009-08-17T19:32:51.567+02:002009-08-17T19:32:51.567+02:00OK, Lilla megnézem.OK, Lilla megnézem.Wise Ladyhttps://www.blogger.com/profile/14588463271060323408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-62578780176789861892009-08-17T17:57:08.545+02:002009-08-17T17:57:08.545+02:00És azt is kavesen tudják, hogy az omega-3 zsírsacv...És azt is kavesen tudják, hogy az omega-3 zsírsacvak viszont a főzés során elbomlanak (vagy átalakulnak, nem tudom pontosan) tehát igazából a japánok csinálják jól, akik nyers halat esznek...Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-27915353541814773812009-08-17T16:47:03.470+02:002009-08-17T16:47:03.470+02:00jah lilla voltam, aki főz :-), operából, ahonnan b...jah lilla voltam, aki főz :-), operából, ahonnan blogolok sosem tudok nálad kommentelni.Wittner Lillahttps://www.blogger.com/profile/03955008792728902966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-248046524568892500.post-43239303032793880802009-08-17T16:46:12.184+02:002009-08-17T16:46:12.184+02:00ismét egy kis kémia! jó lett, gratulálok!
amit so...ismét egy kis kémia! jó lett, gratulálok!<br /><br />amit soha nem fogok megérteni az az, amikor valaki margarinnal főz vaj vagy olaj helyett... ha már nem akar vajat mert drága meg koleszterin meg stb stb.. akkor mia fenéért nem olaj? sokkal természetesebb anyag, mint az a vegyipari szutyok.<br /><br />meg ha jól emlékszem nagyon eltérő, hogy melyik olajat meddig lehet melegíteni, de Wittner Lillahttps://www.blogger.com/profile/03955008792728902966noreply@blogger.com