2016. május 7., szombat

Kókuszos krémes

0 megjegyzés


A lapokat a gyors vajastésztámból készítem. Tisztán finomlisztet használok, 2 órát pihentetem, és hajtogatom, hogy réteges legyen.  Gyors vajastészta


A legnagyobb sütőtepsi hátán kisütöm 220 fokon kb. 10-12 perc alatt. Egy 30x40 cm-es lapot kapok. Óvatosan szilikonlapra csúsztatom. Hagyom kihűlni, majd pontosan kétfelé vágom, két 30x20 cm-es lapra.

Krém:
1 l tej
60 g keményítő
2 evőkanál búzadara
100 g kókuszreszelék
150 g cukor  (8 közepesen púpos evőkanál)

A tejből 1 dl-ben hidegen elkeverem a keményítőt, a 9 dl tejet jénai tálban mikróban forráspont közelébe melegítem. Kiveszem a forró tejet, és feloldom benne a cukrot,  hozzáöntöm a keményítőt. A mikróba teszem, míg besűrűsödik, közben percenként átkeverem, ne legyen csomós.
A sűrű forró pudingba folytonos keverés mellett beleszórom a búzadarát, majd a kókuszreszeléket. A dara megfő a forró pudingban, nem kell külön főzni még.

Egy 20x30 cm-es tepsi (vagy jénai tál) aljára teszem az egyik lapot, ráöntöm a forró krémet, és a másik lapot óvatosan a tetejére csúsztatom. Hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőszekrényben további fél napot hűtöm.
Éles késsel kockára vágom. Ebből az adagból 15 db lesz.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Kókuszos krémes"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com