2016. április 24., vasárnap

Fűszeres diós kevert süti

0 megjegyzés

Ez egy jó kis kevert süti, a tetején ropogós fűszeres diós-cukros réteggel. Magában is finom, a vaj-tejszín-tejföl hármas miatt a tészta sem száraz-fojtós, de adhatunk hozzá gyümölcsöntetet, folyós lekvárt, sodót vagy fagylatot is.




Hozzávalók: 30x30 cm vagy 22x40 cm-es tepsi

A tésztához:
250 ml habtejszín
100 g aszalt gyümölcs
200 g 20%-os tejföl
80 g lágy vaj
300 g finomliszt
3 tojás
1 csomag (12-13 g) sütőpor
1 csipet só
200 g cukor
2 vaníliás cukor

A tetejére:
200 g dió
2 ek liszt
3 ek kristálycukor
20 g olvasztott vaj
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 csapott kávéskanál őrölt kardamom

1. A tejszínt felforralom, és az aszalt gyümölcsre öntöm. Hagyom kihűlni.
Én most aszalt vörösáfonyát használtam, bármilyen másik aszalt gyümölcs is megteszi, de vágjuk apróra.

2. A sütőt 200 fokra bekapcsolom.

3. A diót késes aprítóban durvára darálom, összekeverem a fűszerekkel, cukorral, a liszttel. Végül az olvasztott vajjal morzsásra keverem.

4. A lisztet, sütőport, sót, vaníliáscukrot összekeverem egy nagyobb tálban.

5. A tojást, vajat és a cukrot habverővel fehérre keverem. Belemixelem a tejfölt, rászűröm az aszalt gyümölcsről a tejszínt, összemixelem.
Ráöntöm a lisztre, tovább mixelem, Ha egynemű, belekeverem az aszalt gyümölcsöt is.

6. Azonnal a tepsibe símítom, és egyenletesen elosztom rajta a diós keveréket. A sütőbe tolom.

7. 15 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és még 25 percig sütöm. Ha a dió nem pirult meg eléggé a tetején, akkor az utolsó percekben felső grillre kapcsolom a sütőt, és még pár percig pirítom.


Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Fűszeres diós kevert süti"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com