Padlizsánragu


Fogyasztható melegen tésztával vagy rizzsel, de hidegen, jól behűtve finom puha kenyérrel vagy pirítóssal is isteni.




Hozzávalók:
0,5 kg padlizsán
3 paradicsom
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék tisztított földimogyoró
2 evőkanál olaj
50 g vaj
1 nagy csipet fahéj
1 teáskanál cukor


A paradicsomot forró vízbe mártom 1 percre és lehúzom a héját, majd felkockázom.
A padlizsán két végét levágom, a héját lehámozom, és 1 cm-es kockákra vágom.
A vöröshagymát és fokhagymát felaprítom.
A mogyorót száraz serpenyőben rázogatva megpirítom, hagyom kihűlni, egy mozsárban apróra töröm.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és a hagymát, fokhagymát megpárolom rajta. Hozzádobom a padlizsánt, ismét pirítom kevergetve 1 percig. Végül hozzáadom a paradicsomot, és az egészet még 5 percig párolom.
Beleöntök 0,5 dl vizet, és fedő alatt addig főzöm, míg a padlizsán megpuhul. Ez 20-30 perc. Közben a vizet pótolom, ha kell.
Fahéjjal, cukorral, sóval ízesítem. Beleadom a mogyorót is. Összeforralom.
Leveszem a hőről, a hideg vajjal besűrítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard