2015. augusztus 15., szombat

Padlizsánragu

0 megjegyzés

Fogyasztható melegen tésztával vagy rizzsel, de hidegen, jól behűtve finom puha kenyérrel vagy pirítóssal is isteni.




Hozzávalók:
0,5 kg padlizsán
3 paradicsom
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék tisztított földimogyoró
2 evőkanál olaj
50 g vaj
1 nagy csipet fahéj
1 teáskanál cukor


A paradicsomot forró vízbe mártom 1 percre és lehúzom a héját, majd felkockázom.
A padlizsán két végét levágom, a héját lehámozom, és 1 cm-es kockákra vágom.
A vöröshagymát és fokhagymát felaprítom.
A mogyorót száraz serpenyőben rázogatva megpirítom, hagyom kihűlni, egy mozsárban apróra töröm.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és a hagymát, fokhagymát megpárolom rajta. Hozzádobom a padlizsánt, ismét pirítom kevergetve 1 percig. Végül hozzáadom a paradicsomot, és az egészet még 5 percig párolom.
Beleöntök 0,5 dl vizet, és fedő alatt addig főzöm, míg a padlizsán megpuhul. Ez 20-30 perc. Közben a vizet pótolom, ha kell.
Fahéjjal, cukorral, sóval ízesítem. Beleadom a mogyorót is. Összeforralom.
Leveszem a hőről, a hideg vajjal besűrítem.


Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Padlizsánragu"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com