Rumos meggy gyorsan - meggybefőtt hideg eljárással


A téli sütikbe, levesekbe való meggyet már régóta ezzel a gyors eljárással teszem el. A magozást is magozókészülékkel végzem, így 5 kg meggyet 1-2 óra ráfordítással teszek el. A többi folyamat mind magától zajlik.
Az eljárás magozatlan meggy esetén pedig pár perc elfoglaltságot jelent csak.

Meggybefőtt gyorsan Wise Lady

Hozzávalók:
5 kg meggy
1 kg cukor
2 dl rum (magas alkoholtartalmú igazi rum, nem sütőrum)
szalicil (vagy más tartósító)
napos idő

A megmosott meggyet kimagozom, és két nagy edényben a cukorral lerétegezem. Ráöntöm a rumot, elkeverem. Újságpapírral lazán lefedem, hogy por vagy rovar ne jusson bele, de szellőzzön. Hűvös helyen 2 napig állni hagyom, naponta 2-szer megkeverem.
Ezután üvegekbe töltöm, a levet elosztom, minden üveg tetejére néhány kristály (!!!) szalicilt szórok, és a tetővel lezárom. Az üvegeket napos helyre állítom, 3 nap után mehet a kamrába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard