Paradicsom konzerv házilag


Paradicsom konzerv házilag


Hozzávalók:
1 kg paradicsom
0,5 l felöntőlé
1 csapott kávéskanál citromsav
1 csapott kávéskanál só

Az üvegeket kimosom, mindegyikbe kevés vizet öntök, és a mikróban maximális fokozaton 3 percre betéve sterilizálom. A fedőket pedig egy lábosban forralással kifőzöm.
A paradicsomokat héjastul szoktam tenni, úgy gyorsabb, felhasználáskor pedig könnyen eltávolítható a héj.
(Természetesen meg is lehet hámozni: forró vízbe teszem 1-2 percre, szűrőkanállal hideg vízbe rakni, ha meghűlt, lehúzni a héját.)
A paradicsomokat nagyságtól függően félbe, negyedbe vágom, beleteszem az üvegekbe.
Egy lábast előkészítek a dunsztoláshoz. Konyharuhát teszek az aljára, vizet rakok bele, és forrásközelbe melegítem.
Egy másik lábosban elkészítem a felöntőlevet. 0,5 l vízbe beleteszem a sót és a citromsavat, felforralom. Rámerem a paradicsomokra úgy, hogy 1-1,5 cm helyet hagyok az üveg szájáig. Fedővel lezárom, és a dunsztoló lábosba beleteszem. A víz legalább háromnegyedükig érjen.
40 percig dunsztolom, a vízben hagyom kihűlni.




1 megjegyzés:

@templatesyard