2015. július 24., péntek

Paradicsom konzerv házilag

0 megjegyzés

Paradicsom konzerv házilag


Hozzávalók:
1 kg paradicsom
0,5 l felöntőlé
1 csapott kávéskanál citromsav
1 csapott kávéskanál só

Az üvegeket kimosom, mindegyikbe kevés vizet öntök, és a mikróban maximális fokozaton 3 percre betéve sterilizálom. A fedőket pedig egy lábosban forralással kifőzöm.
A paradicsomokat héjastul szoktam tenni, úgy gyorsabb, felhasználáskor pedig könnyen eltávolítható a héj.
(Természetesen meg is lehet hámozni: forró vízbe teszem 1-2 percre, szűrőkanállal hideg vízbe rakni, ha meghűlt, lehúzni a héját.)
A paradicsomokat nagyságtól függően félbe, negyedbe vágom, beleteszem az üvegekbe.
Egy lábast előkészítek a dunsztoláshoz. Konyharuhát teszek az aljára, vizet rakok bele, és forrásközelbe melegítem.
Egy másik lábosban elkészítem a felöntőlevet. 0,5 l vízbe beleteszem a sót és a citromsavat, felforralom. Rámerem a paradicsomokra úgy, hogy 1-1,5 cm helyet hagyok az üveg szájáig. Fedővel lezárom, és a dunsztoló lábosba beleteszem. A víz legalább háromnegyedükig érjen.
40 percig dunsztolom, a vízben hagyom kihűlni.




Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Paradicsom konzerv házilag"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com