2015. július 9., csütörtök

Málna passzírozás egyszerűen, gyorsan

1 megjegyzés

Ha méteráru boltban járok, időnként megnézem, hogy van-e a maradék anyagok között egyszerű fehér organza függönyanyag. Ebből veszek egy darabot, beteszem a konyharuhás fiókomba, és ha kell, ollóval levágok egy darabot, használat után pedig eldobom.
Nagyon sok mindenre használom, pl. Húsleves szűrésekor kibélelem vele a szűrőt. Túró, joghurt, tejföl lecsepegtetése. Kovászos uborkára ebbe csomagolom a kenyeret, és úgy teszem bele, nem lesz zavaros a lé.
És minden évben ezzel passzírozom a málnát ha leves, fagylalt, lekvár vagy szörp készül.
30-40 dkg-onként meglepően gyorsan és hatékonyan lehet passzírozni ezzel a módszerrel.

A málnát megmosom.

Málnapasszírozás gyorsan



Egy kb. 40x40 cm-es organza közepére teszek 30-40 dkg-ot.

Málnapasszírozás gyorsan

Összecsomagolom szorosan.

Málnapasszírozás gyorsan

Egyik kezemmel fogom, a másikkal gyűröm, nyomkodom a málnacsomagot.

Málnapasszírozás gyorsan

A magot eltávolítom az anyagról, jöhet az újabb adag málna. A legvégén az anyagot, magokat kidobom.

Málnapasszírozás gyorsan

Kész a málnavelő.

Málnapasszírozás gyorsan

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Málna passzírozás egyszerűen, gyorsan"

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2017. március 26. 14:10

Én is így szoktam, csak elhasznált nylon harisnyáimban. :-)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com