2015. július 10., péntek

Joghurtos málnatorta

1 megjegyzés

Joghurtos málnatorta Wise Lady


Hozzávalók: kb. 18 cm-es tortaforma


450g (1 nagy pohár) natúr joghurt
3-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint), vagy cukor helyett más édesítő
3 dl habtejszín
0,4 kg málna
1 csapott evőkanál porzselatin
80 g kakós keksz
50 g vaj

A kekszet ledarálom, hozzákeverem a vajat, elmorzsolom. A tortaforma alját kibélelem vele.
A joghurtot elkeverem a porcukorral.
A tejszínt habbá verem.
A zselatint leöntöm 2 evőkanál hideg vízzel. 2-3 perc állás után hozzáadok 2 evőkanállal a joghurtból, és kevergetve langyosra melegítem.
A tejszínhabot evőkanállal beleforgatom a cukros joghurtba, és kevergetés mellett hozzácsorgatom a zselatinos folyadékot is.
Ráöntöm a kekszes alapra, és belerakom a málnát. Ha kell, a málnákat belenyomom, hogy a joghurt alá kerüljenek.
Hűtőszekrényben legalább 5 órát hűtöm.

A torta akkor finom, ha lágy, remegős, és nem gumiszerű a zselatintól.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Joghurtos málnatorta"

orsi írta... [Válasz erre...]
2015. július 10. 15:47

elkészítem barackkal,az is most érik, és barackkal minden isteni :) télen pedig a barackdzsem :) és mivel itt a szezon. ezért kell most sokat elraktározni :) Nekem ez a recept tetszik http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, háziasszonyok bevetésre

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com