2015. július 17., péntek

Almás rebarbara lekvár

0 megjegyzés

Rebarbara lekvár



Hozzávalók:
1 kg rebarbara
0,25 kg alma
0,5 kg cukor
1 késhegynyi szárított gyömbér
szalicil vagy más tartósító

Az almát megtisztítom, lereszelem, a rebarbarát hámozás nélkül karikára vágom, összekeverem az almával, megszórom a cukorral. Lazán lefedem újságpapírral, és 1 napig állni hagyom.
Másnap felforralom, és kevergetve 15 percig főzöm. Botmixerrel turmixolom. Hozzákeverem a gyömbért.
Tiszta üvegekbe merem, és mindegyik tetejére pár kristály (!!!) szalicilt teszek.
Szorosan lezárom, és takaróba bugyolálva száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Almás rebarbara lekvár"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com