2015. június 20., szombat

Cukkinis kevert sütemény

2 megjegyzés
Önmagában is finom puha kevert süti, amelybe "eldughatjuk" a cukkini feleslegünket. Strandra, kiránduláshoz jól csomagolható, nem száraz.
Bármilyen öntet, puding, lekvár, fagylalt is jól illik mellé.

Cukkinis kevert sütemény Wise Lady


Hozzávalók:

400 g finomliszt
300-350 g cukor
400 g reszelt cukkini (tisztítva ennyi)
4 tojás
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
2 evőkanál étolaj v. 50 g olvasztott vaj

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A cukkinit lereszelem.
A sütőport, sót és a fahéjat elkeverem a kimért liszttel.
A tojást robotgéppel habosra kavarom a cukorral és a vaníliás cukorral.
Belekeverem a lisztet, olajat, legvégül egy kanállal a cukkinit.
30x35 cm-es tepsibe öntöm, elegyengetem a tetejét.

Sütés hőlégkeverés nélkül alsó-felső lángon. 15 perc 200 fokon majd 10-15 perc 180 fokon.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Cukkinis kevert sütemény"

Edit Rozsa írta... [Válasz erre...]
2016. július 7. 20:38

Tonkolyliszttel is lehet?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2016. július 7. 22:04

Én nem próbáltam, de szerintem bátran.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com