2014. október 31., péntek

Sült csirkeszárnyak "junk food" módra

1 megjegyzés




Hozzávalók:

1,5 kg csirkeszárny

1 púpos evőkanál mustár
1 púpos evőkanál ketchup
1 púpos teáskanál Vegeta
1 púpos teáskanál erőspista vagy pirosarany
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál méz
3 gerezd fokhagyma szétzúzva
1 teáskanál só, kevés őrölt bors
3 evőkanál étolaj

A pác hozzávalóit egy tálkában összekeverjük. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük a pácot, és fakanállal addig keverjük, amíg teljesen bevonódik mindegyik a páccal. Egy órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, a szárnyakat egy tepsibe rakjuk, alufóliával (vagy fedővel) lazán lefedjük. Így sütjük 40 percig. Levesszük a fóliát, a szárnyakat megfordítjuk, a sütőt feltekerjük 200-220- fokra,  és kb. félóra alatt pirosra sütjük.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Sült csirkeszárnyak "junk food" módra"

Éva írta... [Válasz erre...]
2014. október 31. 20:05

Azzal nem vagyok tisztába hogy mit jelent ez a "junkfood " mód, de az biztos hogy ez a csirkeszárny nagyon finom lehet! Guszta!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com