2014. szeptember 6., szombat

Szilvás rétes

2 megjegyzés
Nagyon finom, gyors és olcsó sütemény a rétes. Tésztájának készítése némi gyakorlatot és ügyességet igényel, de ma már legtöbbször kész réteslapból készítem ezt a hagyományos süteményt, így rövid idő alatt elkészülhet. A töltelékek száma végtelen, akárcsak a palacsinta esetében.



Hozzávalók:

1 csomag 8 rétegű réteslap
1/2 kg szilva
4 evőkanál durvára reszelt kekszmorzsa (esetleg zsemlemorzsa)
2-3 evőkanál cukor
őrölt fahéj
olvasztott zsír vagy vaj, esetleg olaj

Elkészítés:

A szilvát kimagozom, nyolc darabba vágom őket. Összekeverem a cukorral és 1 kávéskanál fahéjjal.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy réteslapot leválasztok, olvasztott vajjal bekenem, ráteszem a másik lapot, azt is lekenem, így járok el 4 lappal. A másik 4 lapot is ugyanígy bekenem, és egymásra rakom. 2 rúd rétest készítek, 4-4 lapból.
A réteslapok egyik szélén egy csíkban megszórom keksz morzsával, erre a csíkra halmozom a szilva felét, eligazgatom, ismét szórok rá morzsát, majd szorosan feltekerem úgy, hogy a széle a rúd aljára essen. A másik rudat ugyanígy készítem.
A két rétesrudat egy kikent sütőlapra helyezem, a tetejüket lekenem olvasztott vajjal, és beteszem a sütőbe. Aranybarnára sütöm.
Még melegen, nagyon éles késsel ferde vágással felszeletelem. Porcukorral megszórom.


Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Szilvás rétes"

Éva írta... [Válasz erre...]
2014. szeptember 28. 12:34

Ez nagyon finom lehet guszta!

József Csala írta... [Válasz erre...]
2014. október 5. 22:42

Szia!Megtennéd, hogy megírod, hogy Te hogyan készíted a rétestésztát! Köszi Ildikó vagyok csak a férjem címéről írtam ;)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com