2013. augusztus 30., péntek

Kakaómáz

4 megjegyzés
Könnyen kezelhető ez a házilag készült kakaós süteménymáz. Szép vékonyra húzható, megdermed, de nem kopogós keményre, így a süti szeletelhető marad. Használni szoktam közvetlenül krémek tetejére pl. lúdláb szelet, de kuglófok, piskóták, torták bevonására is. Utóbbi esetben a tésztára nagyon vékonyan folyós baracklekvárt kell kenni, és várni egy kicsit, amíg beszívódik. Ez eltömíti a pórusokat, és alapot képez a máznak. Ha ehelyett krémet használunk, akkor nagyon vékonyan kenjünk a piskótára belőle, csak a pórusokba.



150 g porcukrot 1 dl vízzel sűrű sziruppá főzök, leveszem a lángról és kissé hűlni hagyom. Kb. 80 C fokosan hozzáadok 2 evőkanál kakaóport, elkeverem. Átszűröm egy teaszűrőn, ha a kakaó durvábban darált volt. Még így forrón belekeverek 150g jéghideg vajat és egy kávéskanál étolajat (ettől lesz fényes), felmelegítem, ha nagyon meghűlt, hogy kenhető legyen. Lapos késsel viszem fel, majd jópár órán át hagyom dermedni (lehet egy éjszaka is).

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Kakaómáz"

Anikó írta... [Válasz erre...]
2013. szeptember 9. 12:24

Jaj, na örülök, hogy visszatértél ide és újra teszel fel dolgokat, nagyon szeretem a receptjeidet:-))))

klari0804 írta... [Válasz erre...]
2013. szeptember 16. 6:31

Ezt a mázat lehet használni pl keksz bevonására?
Én is örülök, hogy újra teszel fel recepteket :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. szeptember 16. 12:54

Nagyon vártam már, hogy újra itt legyél,néha-néha benézegettem,hátha....és IGEN!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2013. szeptember 16. 18:29

Köszönöm, mindenkinek.
Keksz bevonására nem olyan jó, mert nem lesz csontkemény. Én süti tetejére szoktam, vagy tortára.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com