2012. május 5., szombat

Rakott zöldbab

2 megjegyzés
 
Mi nagyon kedveljük ezt a finom köretet, sárga és zöld színű babból is készíthető. Szezonon kívül mirelitet használok.




Hozzávalók:

1/2 kg zöldbab
2 tojás
3-4 dl tejföl
szerecsendió
1 evőkanál vaj (vagy olaj)
50 g reszelt sajt
só, bors

Elkészítés:

A zöldbabot ha kell, megtisztítom. Egy sütőedény alját kivajazom, beleteszem a babot. Ha mirelit, akkor nem teszek alá mást, hanem fagyottan teszem bele, ha friss a zöldbab, akkor 1/2 dl vizet is öntök rá. Megsózom. A tetejére teszem a maradék vajdarabokat. Szorosan lefedem (vagy alufóliával, vagy a tetejével), és 180 fokos sütőben 1/2 óráig párolom. Egy tálban összehabarom a tojásokat a tejföllel. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítem. Ráöntöm a babra, és fedő nélkül sütöm tovább. Ha már megszilárdult, a bab pedig vajpuha, rászórom a reszelt sajtot, és ráolvasztom még 5 perc alatt.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Rakott zöldbab"

marisz57 írta... [Válasz erre...]
2012. május 6. 10:37

No, ez annyira megtetszett, hogy viszem is a receptet! Köszi.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. május 6. 14:39

@marisz57
Remélem ízleni fog.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com