Diós rakott palacsinta


Mai vendégposztunk szerzője: Csupa Csoki, a Mézesotthon blog írója.

Nyár óta tervezem, hogy rakott palacsintát fogok készíteni. Most végre kaptam diót a piacon, így nem volt akadálya, hogy elkészítsem. A palacsintákat nagyon szeretem (ki nem?), de ez a rakott palacsinta az abszolút kedvenc. Igazi őszi-téli étel, gulyás vagy babgulyás után második fogásként szoktuk enni.



Hozzávalók:

40-45 db üres vékonyra sütött palacsinta
40 dkg darált dió
15 -20 dkg porcukor
50-60 dkg sárgabarack lekvár

Tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
csipet só

Elkészítés:

A darált diót elkeverem a porcukorral. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek és elkezdem rétegezni a palacsintákat. Az első palacsintát megkenem lekvárral, ráhelyezek egy üres palacsintát, amit cukros dióval szórok meg, ismét palacsinta következik és így folytatom a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolok.) A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a porcukrot és a lekvárt. A tojáshabbal bevonom a palacsintatortát, az oldalát is, két evőkanál segítségével a tetejére csúcsokat formázok. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon arany barnára sütöm. Langyosan, felszeletelve tálalom.

3 megjegyzés:

  1. Ilyet mi is szoktunk készíteni régebb. Elő kellene venni ismét.

    VálaszTörlés
  2. A negyvenöt palacsinta felét még sütés közben megeszem, csak úgy pucéran.
    Ki bír még babgulyás után is palacsintát enni?

    VálaszTörlés

@templatesyard