2011. november 4., péntek

Diós rakott palacsinta

3 megjegyzés

Mai vendégposztunk szerzője: Csupa Csoki, a Mézesotthon blog írója.

Nyár óta tervezem, hogy rakott palacsintát fogok készíteni. Most végre kaptam diót a piacon, így nem volt akadálya, hogy elkészítsem. A palacsintákat nagyon szeretem (ki nem?), de ez a rakott palacsinta az abszolút kedvenc. Igazi őszi-téli étel, gulyás vagy babgulyás után második fogásként szoktuk enni.



Hozzávalók:

40-45 db üres vékonyra sütött palacsinta
40 dkg darált dió
15 -20 dkg porcukor
50-60 dkg sárgabarack lekvár

Tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
csipet só

Elkészítés:

A darált diót elkeverem a porcukorral. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek és elkezdem rétegezni a palacsintákat. Az első palacsintát megkenem lekvárral, ráhelyezek egy üres palacsintát, amit cukros dióval szórok meg, ismét palacsinta következik és így folytatom a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolok.) A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a porcukrot és a lekvárt. A tojáshabbal bevonom a palacsintatortát, az oldalát is, két evőkanál segítségével a tetejére csúcsokat formázok. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon arany barnára sütöm. Langyosan, felszeletelve tálalom.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Diós rakott palacsinta"

Katucikonyha, írta... [Válasz erre...]
2011. november 4. 13:44

Hmmm, micsoda finomság!

martinelli írta... [Válasz erre...]
2011. november 17. 6:46

Ilyet mi is szoktunk készíteni régebb. Elő kellene venni ismét.

marisz57 írta... [Válasz erre...]
2011. november 26. 20:03

A negyvenöt palacsinta felét még sütés közben megeszem, csak úgy pucéran.
Ki bír még babgulyás után is palacsintát enni?

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com