2011. október 31., hétfő

A tökéletes zsemlegombóc

0 megjegyzés



Hozzávalók:
4 db zsemle
2 tojás
kb. 4 evőkanál rétesliszt
50 g vaj
2 dl tej
1 kávéskanál só

Elkészítés:
2 zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágok, egyik felüket vékonyan megvajazom, és 1 cm-es kockákra vágom. Sütőlapra teszem, és 200 fokos sütőben világosra pirítom.
2 zsemlét szeletekre vágok, és tejjel meglocsolom, ázni hagyom.
Egy tálban elhabarom a tojásokat, sózom, belemorzsolom a kinyomkodott áztatott zsemlét. Annyi réteslisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedlitésztát kapjak. A megmaradt vajat megolvasztom, belekeverem. Legvégül hozzáforgatom a pirított zsemlét is.
Forrásban lévő sós vízbe két evőkanállal gombócokat formázok, kb. 10 percig főzöm.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "A tökéletes zsemlegombóc"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com