A tökéletes zsemlegombóc




Hozzávalók:
4 db zsemle
2 tojás
kb. 4 evőkanál rétesliszt
50 g vaj
2 dl tej
1 kávéskanál só

Elkészítés:
2 zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágok, egyik felüket vékonyan megvajazom, és 1 cm-es kockákra vágom. Sütőlapra teszem, és 200 fokos sütőben világosra pirítom.
2 zsemlét szeletekre vágok, és tejjel meglocsolom, ázni hagyom.
Egy tálban elhabarom a tojásokat, sózom, belemorzsolom a kinyomkodott áztatott zsemlét. Annyi réteslisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedlitésztát kapjak. A megmaradt vajat megolvasztom, belekeverem. Legvégül hozzáforgatom a pirított zsemlét is.
Forrásban lévő sós vízbe két evőkanállal gombócokat formázok, kb. 10 percig főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard