2011. szeptember 4., vasárnap

Fokhagymás fejessaláta-öntet

2 megjegyzés

1 fej salátát leveleire bontok, és megmosom.
1 nagy gerezd fokhagymát, fokhagymapréssel egy tálkába szétnyomok, ráöntök 1 evőkanál olivaolajat, állni hagyom.
Egy másik tálkába teszek 1,5 dl langyos vizet a melegvízcsapból (vagy mikrózom langyosra), beleteszek 2-3 evőkanál cukrot, 1 kávéskanál sót, 2-3 kávéskanál 10%-os ecetet. Addig keverem, míg minden feloldódik.
Megkóstolom, s ami még hiányzik, azt ízlés szerint pótolom (ecet, cukor, só).
Hozzáöntöm az olajos fokhagymához, elkeverem. A salátaleveleket egyenként megmártom benne, egy tálba rakosgatom, a maradékot is rájuk öntöm.
Állni hagyom tálalásig, időnként átforgatom a leveleket.





Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Fokhagymás fejessaláta-öntet"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 4. 21:07

Én is fokhagymásan készítem, nagyon illik hozzá

Culinaria Ungaria írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 15. 18:21

Kedves Wiselady!
Látom nem sokat vagy a blogon, biztos sok a tennivalód. Azért csak halkan megkérdezném, hogy ugye nem felejtettél el?? Örülnék, ha szabad idö alkalmával válaszolni tudnál. Bocsi a zaklatást, és elöre is köszönöm!
Üdv: Krisztina :-D

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com