2011. augusztus 16., kedd

Lecsós csirkemáj

2 megjegyzés


Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
2-3 lecsópaprika
1-2 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
olaj
só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát felapraítom, 1 evókanál olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, átkeverem. Beleteszem a felkarikázott és kicsumázott lecsópaprikát, paradicsomot, sót, borsot teszek rá, és felöntöm fél dl vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, és fedő alatt 20 percig főzöm.
A májról levágom a szíveket, és mindegyik szívet felhasítom, hogy szétnyíljon. Egy serpenyőbe olajat öntök, és először a szíveket sütöm készre. Kiszedem, leveszem takarékra a lángot, és a csirkemájat lassú tűzön puhára, lágyra sütöm.
Kiszedem a májat is, és tálalás előtt nyakon öntöm a lecsóval.



Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Lecsós csirkemáj"

vanocska írta... [Válasz erre...]
2011. augusztus 16. 8:50

ezt nagyon szeretem,máj és a lecsó is nagy kedvenc

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. augusztus 16. 15:48

Szeretném :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com