2011. május 11., szerda

Hagymás rakott krumpli

0 megjegyzés

Hasonlóan készült, mint a hagyományos rakott krumpli, de nem tettem bele főtt tojást, helyette salottahagymát választottam. Ennek egy kicsit szelídebb az íze, mint a hagyományos vöröshagymának.



Hozzávalók: 3-4 adag

1 kg krumpli
1 nagyobb salotta hagyma
1 szál lángolt kolbász
2 tojás
3 dl tejföl
1 teáskanál zsír (esetleg olaj), ha a kolbász szárazabb, akkor több
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A krumplit héjában jó előre megfőzöm, és főzővizében hagyom kihűlni. A kolbászt felkarikázom. A hagymát elfelezem, és vékony szeleteket vágok belőle.
A zsírral kikenem a serpenyőt, felforrósítom, és a kolbászt meg a hagymát 2-3 percig dinsztelem-pirítom rajta. Lehúzom a lángról. A krumplit meghámozom, és azt is felkarikázom, nagyjából 3 felé osztom. Egy cseréptálat kirakok egy sor krumplikarikával úgy, hogy kissé fedjék egymást (mint a halpikkelyek). Sózom, csipet bors és szerecsendió jön rá, és a kolbászos-hagymás keverék felével meghintem. Újabb sor krumpli, sózás, fűszerek, majd a kolbász-hagyma másik fele. Tetejére jön a maradék krumpli, só. Alufóliával lazán lefedem, és félórát sütöm 220 fokon. A tejfölt elhabarom a tojással, ebbe is teszek kevés sót, ráöntöm a krumplira. Újabb félóra alatt készre sütöm. A legvégén reszelt sajtot teszek rá, kivétel előtt 10 perccel.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Hagymás rakott krumpli"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com