Sült csirke római köménnyel


Van az úgy, hogy az embernek sem kedve, sem ideje nincs bonyolítani a főzést. Sőt az is igaz, hogy az egyszerű ételek sokszor nemesebbek és finomabbak, mint az agyonötletelt, időigényes fogások. Egy-egy jól megválasztott fűszerrel mégis feldobhatjuk a legegyszerűbben készített csirkesültet is.
A római köménynek jellegzetes, és elég intenzív íze van. Szétharapva erőteljes, köményízű is, de enyhe mentolos árnyalat is van benne. Kitűnően illik a csirkehúshoz, de óvatosan, kevés elegendő.


A combokat megmosom. A bőre alá is benyúlok, és oda is teszek kevés sót, pár szem római köményt, kívülről is besózom. A tepsiben egy kanálfej zsírt elkenek, a combokat belefektetem, és kívül is megszórom kevés római köménnyel és sóval is. 220 fokos sütőbe tolom, és megfordítás nélkül pirosra sütöm, 2-3-szor a zsírral meglocsolva. Az összes sütésidő 1óra 15 perc. Amikor az egészben hagyott római köményre ráharapunk, intenzívebben érezzük a falatban az ízt. Nagyon kellemes.

1 megjegyzés:

  1. Ez igen,itt megint só és egyfajta fűszer,ami így érezhető és karakteres ízt ad.
    MEG FOGOM CSINÁLNI!!!!!!!

    VálaszTörlés

@templatesyard