Kincseim a bolháról 21. - Mindenféle


Vannak olyan vasárnapok, amikor nincs semmi nagyobb levadászható a bolhán. Egyébként mindig sok a szemét is, de akad egy-egy számomra értékes darab. Ilyenkor apróságokat vásárolok csupán, bár néha ezek is ugyanolyan örömöt okoznak, mint egy komolyabb fogás. Most vasárnap is így jártam, csupa 50-100-200 forintos dolgot vettem, nem költöttem 1500-nál többet. Mégis kedvtelve nézegettem otthon őket, miután kivettem a mosogatógépből.

Az első: két darab fél literes üveg, légmentesen záró fémtetővel. Egy műanyag perem gondoskodik erről. Van rajtuk beragasztott fémcímke is, aminek a helye bele van formázva az üvegbe (süllyesztettek). Férjemnek is nagyon tetszettek:


Két szétkapcsolható süteményperem-piskótakiszúró:




Egy hibátlan kuglófsütő füllel!:


Két jó nagy csészealj, kistányér méretű, (a fekete-fehér a gyengém) amelyek önmagukban is nagyon tetszenek, de


akkor válnak érdekesebbekké, ha elárulom, van hozzávaló csészém is egy korábbi bolhászásból (nem egy készlet, különböző a gyártó). Ugye milyen jól néz ki?



Egy "színarany" süteményesvilla


Három halkés. Ezek megint azért érdekesek, mert három már van itthon, szintén korábbi bolhászásból, és ugyanilyenek. És bizony, de! Sokkal könnyebb a halat halkéssel fogyasztani.


Néhány nagyon szép festett és metszett pohár. Nem baj, ha egy-egy van, ezeket használjuk is, mindenki szépséges poharakból ihat, hiszen sok van itthon ilyen, és ráadásul nem is keverjük össze egymáséval pl. vendégek esetén sem.


És végül egy izé. Nem tudom mi ez. Én azért vettem, mert cikk-cakkot mintázhatok-vághatok vele, gnocchit csíkozhatok a végével, a kanalas vége jó lesz vájónak. De hogy valójában mire készült, nem tudom. Ha ti tudjátok, akkor írjátok meg nekem!

7 megjegyzés:

  1. Ez igen! Jó kis termés.
    A fekete-fehér tányér és bögre nekem is nagyon tetszik, mivel én is abszolút fekete-fehér mániás vagyok:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Azt hiszem,az "izé" hullámos,hosszú oldalával formázzák a vajat a szállodák reggeli svédasztalánál.Hullámos vajcsíkok lesznek.

    VálaszTörlés
  3. @Ilona
    És igen! Ez lesz tuti. Annyit gondolkodtam, és képen is kerestem, de mivel nem tudtam mire való, nem jártam szerencsével. de most, hogy mondod, ez egy vajformázó, tényleg.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Új elhatározásom,ha nem konkrét céllal megyek, akkor 1-2 dolgot veszek csak nagyon olcsó áron: max 200Ft/ darab. Ha nem így teszek, akkor már nem férek el itthon, és a pénz is másra kell.
    Azt is megértem, ha nem tudod otthagyni a sok apróságot. Én is így voltam, de már tényleg nem férek. Konyhabútor csere is lesz. Ki kell pakolni a régiből...:-)
    Az is igaz,hogy nem ott tartok minden konyhával kapcsolatos holmim, de elgondolkoztat a tény.
    Szép, jó dolgokat vettél. A csészék tetsznek az aljakkal és a kuglófsütő.

    VálaszTörlés
  5. A legalsót tudom, mert nekem is van. :o) Vajformázó. Be kell hűteni és a vájó része vajgolyócskákat formáz, a hullámos peremekkel pedig különböző hullámos vajcsíkokat lehet vágni vagy lekaparni a vaj felületéről.

    Valahol meg van a használati utasítása is, ha megtalálom, beszkennelem.

    VálaszTörlés
  6. Ó de boldog lennék, ha nálunk is lenne ilyen "bolha" na vicc volt, de tényleg nem találkoztam még ilyenekkel egész város szerte, pedig imádok böngészkedni.

    A fekete-fehér tányérjaimhoz igazán jól illenének ezek a csészék.

    Nagyon gusztusos, hasznos dolgokat tudtál venni.

    Küldj egy kis bolhát nekeeeeeeeen !!!! :):)

    VálaszTörlés

@templatesyard