2011. április 2., szombat

Az ikeás svéd mandulatorta

34 megjegyzés

Aki kóstolta a kék-sárga bútoráruházban ezt a sütit, kevés kivétellel mind a hódolója lett. Két óriási hibája van azonban, az egyik, hogy drága, a másik, hogy kicsi. Az ember egy egészet is fel tudna falni együltőhelyében, de egy felet biztosan.
Sokat kísérleteztem azzal, hogy előállítsam a tökéletes változatot. Sok netes böngészés - svéd blogokban is - és 2-3 próbasütés után úgy hiszem, megszületett az igazi.


Olvasd tovább a Büfében...

Megjegyzések

34 megjegyzés ehhez: "Az ikeás svéd mandulatorta"

szmari írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 8:04

Jól néz ki, biztos finom is...majd én is kikísérletezem:-))))

maczikasz írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 10:19

Régóta nem néztem a blogját, de jól látom, hogy ezt a receptet komolyan csak pénzért lehet megnézni, ráadásul nem is kevésért, hát ez szomorú :(

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 10:46

@maczikasz
Egy korsó sör, egy doboz cigire már nem futja.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 10:50

Eddig naponta itt voltam, sokat tanultam,de ennek úgy látom vége.Isten veled!!!!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 10:53

@Névtelen
Örülök, hogy hasznos dolgokat találtál a blogomban :D

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 11:42

Akkor azt hiszem törlöm a kedvencekből:(

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 12:34

@Névtelen
Nagyon sok színvonalas gasztroblog van. Ez tény.

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 12:53

Még nem ettem Ikeában, de nagyon guszta

Monaj írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 13:16

@maczikasz
Én is sajnálom, hogy vége a nézegetésnek, nem tudom, mennyit kellene fizetni, de innentől nekem ez már bonyolult is lett.

Monaj írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 13:23

@Wise Lady
Engem igazából az zavar, hogy itt a régi blogon nem írtál erről a változásról, de persze semmi közöm hozzá. Meg tényleg nem sok havi 800 ft, de nekem ez már tényleg bonyolult még egy helyen regisztrálni, utalgatni rendszeresen. Sajnálom, tényleg.

maczikasz írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 13:27

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
maczikasz írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 13:33

@Monaj
Hát igen, az új oldal 400/hét ill. 800ft/hónap ami véleményem szerint sok, drágább mint a legtöbb gasztro magazin vagy legalábbis hasonló árban van.
Ha esetleg lehetne cikkenként fizetni vagy az az ár nem egy hétre szólna hanem egy regisztrációra akkor esetleg de ez így nagyon sok.
Akinek nincs esetleg szüksége minden receptre az 400 forintot egy receptért nem feltétlenül szeretne kiadni :(
plusz ha a blog mostantol egy nagy reklámfelület lesz az sem túl pozitív.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 14:11

@maczikasz
Ez a blog változatlan módon íródik tovább, és minden tartalom ingyenes.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 15:42

Wise Lady,sikert kívánok a Büfének, én már vagy 2 éve kedvelem a blogod, használhatónak, alaposnak a receptjeid kedvellek Téged magad, s nemcsak látatlanban, ezért hoztam egy jó szót..-))
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Monaj írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 15:52

Akkor csak nekem adja azt ki, hogy a mandulatortát csak regisztráltak olvashatják?

t3v, az okostojas írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 17:42

Fogadd alapos hátbaveregetésem. Én is kísérletezgettem, és kettő után kb. 90%-os elégedettségnél/hasonlóságnál tartok.

Amúgy egyszer feltettél már egy receptet, amit most nem találok a blogon, de annak idején lementettem, és a fotón darabolt mandula volt a tetején, mint az igazin :) Kérdés, hogy ez az újabb recept előrelépés-e ahhoz képest.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 18:29

@t3v, az okostojas
Igen, van benne egy lényeges új elem.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 2. 18:51

@Andi/cuki
Andi köszönöm a "jó szót", nagyon örültem neki!

Katina írta... [Válasz erre...]
2011. április 3. 11:36

További sok sikert...
én is nagyon csalódott vagyok. Ilyen netes tartalomért pénzt kérni nem egy szerencsés döntés, de majd meglátod magad is. Majd ha a blogodról elpártolnak az ilyenek miatt a hirdetők. Végül is tök igazad van, párszáz Forint többet ér, mint sok követő. Illetve most már még eggyel kevesebb.

Katina írta... [Válasz erre...]
2011. április 3. 11:38

jah, amúgy nem tudom,a tiédben van-e liszt, de az ikeás gluténmentes.én úgyis csak erre voltam kíváncsi, ezért az információért meg nem fizetek elő 8)
pápá
(amúgy majdcsak közzéteszi egyszer valaki, aki előfizetett:))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 3. 12:17

@Katina
Ez az Anya főztje blog, itt mind a 700 bejegyzés ingyenes, és ezután is így marad.
Az újságosnál ne hangoztasd az elméleted.
További szép napot!

Marosizsuzs írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 9:52

Kedves Wise Lady!
Szeretnék az előttem szólókhoz csatlakozni, nagyon megdöbbentett a fizetős tartalom. Nekem is az egyik kedvenc blogom a Tied. Nagyon sok sikert kívánok a Büféhez! Nagyon jó ötletnek tartom, és a pár száz Forint igazán nam sok, ha minőségi tartalom párosul hozzá. Minden csoda 3 napig tart, majd megszokjuk.
Mardo

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 11:30

Ez Magyarország! Ha van egy kis siker, mindenki bekapzsul!

Annak idején a 2-es fő út mellett volt egy lángosos.
Rozzant lakókocsiból árulta a hatalmas, dúsan megpakolt, finom lángost! Folyton sorok álltak nála, mi is rengetegszer ettünk ott. Egyszerűen megkívánta az ember, ahogy látta a többieket, milyen jó ízűen ettek. A legjobb reklám volt! Az ember kipattant az autójából, bekapta a lángost, és ment tovább.
Aztán egyszer csak a bekapzsult tulajdonos megvette az út másik oldalán lévő szemközti büfét. Nem elég, hogy megbonyolította a rendszert, hiszen nem tudtál már kipattani az autódból és közvetlen odamenni, illetve a lakókocsi előtt majszoló emberek látványa is eltűnt. Ha bementél a büféjébe, kicsi, aszott lángos fogadott, kétszer annyi pénzért, mint annak idején. Panaszkodott is a kapzsi tulajdonos, sok a bérleti díj.
Többé nem mentünk, és ha jól emlékszem közel 1 év múlva bezárt.

Nálad is bementem a büfébe, és hanyatt vágtam magam, hogy 800 ft-ot kérsz. Ebből havonta 3 újságot tudok megvenni. Manapság versengenek a gasztro oldalak ingyen, elég nekik egy-két oldalsávban kitett reklám! Úgy látszik nálatok a kapzsulás tetőfokára hágott.
Ettől függetlenül sok sikert kívánok hozzá, még ha emberileg igen nagyot csalódtam benned! Én sem olvaslak többé semmilyen fronton, de ahogy látom nem is érdekelnek már a látogatóid sem.

Üdvözlettel:

Konczili Lilla
Dunakeszi

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 11:44

Akkor csak bizonyos receptek lesznek fizetősek?Látod milyen vihart kavartál,csak a válaszaid néhol kissé cinikus,gunyoros hangneme lepett meg,nem ilyennek gondoltalak,de nem baj,láthatod, hogy érzelmeket váltottál ki,ez jó.
Nem "isten veled",azt csak első indulatomban írtam, úgy sem bírom ki, hogy ne olvassalak!!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 14:11

@ Lilla
Köszönöm a példát, meg is fogadom. Bizton állíthatom, hogy nem fogok összeszáradt lángost árulni egyik büfében sem.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 14:18

@Marosizsuzs
Köszönöm a jó szót!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 14:41

@Névtelen
Tárgyilagos, tényszerű válaszokat adok.
A saját fejlesztésű, érdekes, idő- és költségigényes cikkek prémium tartalmak lesznek.
Minden olvasómnak nagyon örülök! Szívesen látlak a blogjaimban.

Monaj írta... [Válasz erre...]
2011. április 4. 15:37

@Wise Lady
Szerintem akkor célszerű lenne külön kezelned a 2 oldalt (büfé és anya főztje), vagy ha pl előre elmondod nekünk ezeket, amiket most ebben a megjegyzésedben mondtál csak el, számos megjegyzés nem született volna meg, vagy nem ilyen lett volna.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 8. 7:26

Nagyon arcos lettél.Már nem az jut eszembe rólad aki eddig:(

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 8. 11:51

@NévtelenTe pedig arctalan vagy (névtelen).
Egy jó minőségű gasztroblog írása nagyon sok munkával, idővel és költséggel jár. Én ezt két éve végzem, fő munkám mellett, ingyen.
Van sok blogger, aki pénzért főzőtanfolyamot tart, könyvet ad ki, pénzért újságokba ír.

icy írta... [Válasz erre...]
2011. április 9. 6:58

Ebben igazad is van,de végül is
senki nem kényszerített,hogy kezdj
el blogot vezetni.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. április 9. 11:58

Szerintem nagyon rendben van, hogy az előfizetős oldallal is próbálkozol,így meg nagyon fair, hogy mindkettő megy.Igazán korrekt,tényleg sokan- és sokat profitálnak a blogjaikból,webshopok, könyvek stb,stb és meg merem jegyezni, hogy sokan nem ilyen magas színvonalon blogolnak, mint Te.Érdekes, őket miért nem ítélik el ezekért?Na, ne is törődj velünk,nagyon várjuk és szeretjük amiket csinálsz, korrekt, megbízható,dolgok.Szeretünk, kitartás!!!!!!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. április 9. 12:08

@Névtelen
Köszönöm. Jólesik, amit a munkámról írsz.

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2011. április 11. 19:51

Én is osztom ezt az utolsó véleményt! Egyre többen profitálnak a blogjukból, és nem találom fele ilyen hasznosnak és tartalmasnak, mint a tiéd.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com