2011. március 24., csütörtök

Foszlós tejszínes zsemle narancslekvárral

4 megjegyzés


Szinte semmi időm se volt, sütésre meg pláne, épp, hogy összeütöttem az ebédet. De várakozott a hűtőben 3 dl majdnem összeugrott tejszín, ezért el kellett sütnöm. Előtte nap akartam habnak felverni, de semmiképp sem akart megkeményedni, viszont egyszer csak észrevettem, hogy az ikrásodás határán van. Így aztán eltettem, hogy jó lesz kalácsnak. Viszont még egy nyújtásra-formázásra sem volt már sem kedvem, sem időm, ezért kalács-zsemléket sütöttem belőle. Amíg az ebédet főztem, addig a tésztát a kenyérsütő megdagasztotta, nekem csak gyorsan gombócozni kellett, majd a sütő megsütötte. Pihe-puha könnyű kalács-zsemlék lettek, amelyet aztán félbevágva nutellával és a pár napja főzött narancslekvárral ettünk meg. Nagyon finom volt. Kisfiam ebből vitt másnap kettőt uzsonnára, és este azt mondta, nagyon finom volt, még kilencet is meg tudtam volna enni (miért pont kilencet? :D).

A narancslekvár receptjét a Büfében olvashatjátok el.


Hozzávalók:
200 g rétesliszt
300 g finomliszt
100 g cukor
1/2 kávéskanál só
1 tojás
20 g élesztő
2-2,5 dl tejszín
1 cs. vaníliáscukor

Elkészítés:
A tejszínt meglangyosítom mikróban, és az élesztőt elkavarom benne. A liszteket, cukrot és sót a kenyérsütőgép üstjébe teszem, hozzáütöm a tojást is, beindítom a kelesztés programot, elkezdem kevertetni. 20 perc múlva, ha lejár a keveréssel a gép, újra indítom a dagasztás programot, és így kétszer dagasztatom meg. Hagyom duplájára kelni. Kiszedem az üstből, és kb. 9-10 zsemlét formázok belőle, tepsibe teszem, letakarom, és félórát kelesztem. A zsemlék tetejét tejjel megkenem (tojással is lehet). A sütőt 190-200 fokra begyújtom, bemelegítés nélkül beteszem a zsemléket, és kb. 30-35 perc alatt megsütöm.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Foszlós tejszínes zsemle narancslekvárral"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. március 24. 11:52

Micsoda színe van

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2011. március 24. 17:09

Majdnem narancslekvárt vittem Neked a múltkor.:-)) Milyen jól leírtad az elkészítését már megint!

Mike Adina írta... [Válasz erre...]
2011. március 28. 11:17

Szombaton elkészítettem a narancslekvárt, nagyon finom lett. Köszi, hogy megosztottad.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 28. 13:48

@Mike Adina
Nagyon örülök!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com