Nyúlpaprikás


Van egy forrásom, ahonnan nagyon finom, friss, házitartású nyulat tudok venni. Tudom, nem szép dolog így Húsvét előtt megenni a nyulat, de hát ha egyszer finom! :D
Közkívánatra, most csak egy egyszerű nyúlpaprikást készítettem, nagyon ízlett a családnak.


Hozzávalók:
1 nyúl, belsőségével együtt
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál pirospaprika
chili - ízlés szerint
1 teáskanál finomliszt
1 csapott evőkanál zsír (én most kacsazsírt használtam)
10 szemes bors

csipet lestyán
1 erdei gomba (elmaradhat)

Elkészítés:
A nyulat feldarabolom. A vöröshagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát is felszeletelem. A zsírt felhevítem, beleteszem a vöröshagymát, és közepes hőmérsékleten, fedő alatt 4-5 percig dinsztelem, meg-megkeverve. Hozzáadom a fokhagymát, egy kicsit még dinsztelem, lehúzom a lángról, beleteszem a lisztet, elkavarom. Hozzáadom a pirospaprikát, megkeverem, és azonnal felengedem kb. 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a nyúldarabokat a mája kivételével. Sót, borsot, lestyánt, chilit teszek hozzá, és egy gombát, ha van. Én most egy szárított szegfűgombát tettem hozzá. Fedő alatt forralgatva főzöm. A nyúlhús a főzés elején vizet fog ereszteni, ezért csak annyival pótóljuk mindig, hogy a léből egy kissé kiálljanak a húsok. Kb. 1- 1 1/4 óra kell a puhuláshoz - ez a hús korától függ. A végén beleteszem a májat is, ennek már csak 5-6 perc főzés kell.
Nokedlivel és savanyúsággal tálaltam.

7 megjegyzés:

  1. Mi olyan nyulakat eszünk, akik zene mellett nőnek föl.Hogy ez mit jelent a húsuk minőségét illetően,azt nem tudom,mert nem zenéseket még nem ettünk,de az tény, hogy ezek nagyon-nagyon finomak.Ez a paprikás recept pedig szuper úgy ahogy van.

    VálaszTörlés
  2. @Névtelen
    Ezek nem mulatós nyulak :D
    De finomak így is.

    VálaszTörlés
  3. na most fogok neki remelem finom lessz.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet, nNagyo finom volt a nyúl, amit főztem.

    VálaszTörlés

@templatesyard