2011. március 30., szerda

A klasszikus linzer

5 megjegyzés

A linzertészta készítése egyszerű, gyors, és sok aprósütemény, illetve pite alapja lehet. A klasszikus változat a virág alakú kiszúrókkal készül, amelyek közül az egyiknek a közepe lyukas.


A tésztát késes robotgéppel keverem, ezért pillanatok alatt elkészül.


300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 tojás sárgája (elmaradhat)
esetleg nagyon kevés hideg víz

A lisztet, porcukrot és a vajat összeforgatom (kézzel készítve elmorzsoljuk a vajat a cukros liszttel). Hozzáadom a tojássárgáját. Homogénre keverem (gyúrom). Ha nem áll össze, akkor teáskanál hideg vizet adok hozzá. 20-30 percet pihentetem.
Kinyújtom 2-3 mm vastagra, és kiszúrom a kétféle formával. Sütőlapon, 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütöm. Könnyen megég, vigyázni kell rá.
Kihűlés után keményebb lekvárral megtöltöm. Én most házi készítésű rostos narancslekvárral töltöttem.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "A klasszikus linzer"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. március 30. 11:50

Nagyon szépek

orsolya vanessza kiss írta... [Válasz erre...]
2011. március 30. 18:08

Na, de hol a recept? :))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 30. 18:52

@orsolya vanessza kiss
A linzer a Büfében kapható :D

BORI írta... [Válasz erre...]
2011. március 31. 8:07

Nagyon szeretjük ezt a linzert, akár karika, akár margaréta formában!
Küldök "egy jó szót" ezért és egy virtuális ölelést!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 31. 8:46

@BORI
Köszönöm! Én is küldök neked virtuális ölelést, és egy jó mondatot: Legyen szép a napod!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com