Vendégposzt: Csokispite


Ez a recept nagymamám receptje, ami a tesóm kedvence és mostmár az ö kisfiáé is, ha mást nem is eszik meg, de ezt legalább igen.


A tészta:
30 dkg lisztet összegyúrunk 25 dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, csipet sóval és 3 kanál hideg vízzel. 2 cipóra osztjuk. 1 óra hosszát állni hagyjuk, de lehet egy éjszakán át is. Vékonyra kinyújtjuk és az egyiket közepes méretű vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük.

A következő tölteléket öntjük rá:
36 dkg porcukrot először habosra keverünk 6 tojás sárgájával, hozzáadunk 10 dkg darált diót és 6 evőkanál kakaót, a 8 tojás habja is belekerül. Végül a töltelékre ráhelyezzük a másik lapot, nyújtófára csavarva megoldható ez a művelet. 180 fokos sütőben sütjük kb 35-40 percig,de ez sütötöl is függ.

Vanocska küldte ezt e receptet, amit egészen biztosan ki fogok próbálni én is.

7 megjegyzés:

  1. Szia Wiselady! Lenne egy kérdésem, sajnos az oldalad alján már nem találom a régebbi posztok (vagy pontosan nem tudom hogy volt) nevű gombot. Csak az én böngészőm a rossz, vagy tényleg nincs már ott?
    Timi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Wiselady!

    Kérlek látogass el a blogomba, mert vár egy kis meglepetés:) Imádom a receptjeid, és azt is, hogy olyan "életszagúak":)Nem kell hozzá mesterszakácsnak lenni:)

    Üdv.:Andi

    VálaszTörlés
  3. Még most csöppentem a blogok világába,de nagyon-nagyon jó ez az oldal.Minden nap várom az újabb recepteket:):)Azt hiszem függő lettem:D

    VálaszTörlés
  4. Hoztam egy díjat megint.:-))
    http://andi-cuki.blogspot.com/2011/02/virtualis-oleles.html

    VálaszTörlés

@templatesyard