2011. február 20., vasárnap

Vasárnapi desszert hamar-hamar

4 megjegyzés

Somlói galuska ihlette, az itthon található dolgokból készült, és 10 perc alatt megvolt. Ha sütit vagy piskótát sütök és levágom a szélét, akkor mindig lefagyasztom. Most szerencsém volt, mert egy 17 cm-es kakaós tortalapnak a fele is a fagyasztóban várt feldolgozásra.

Elkészítés:
20 g keményítőt csomómentesre kevertem 2 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral és egy vaníliáscukorral. Öntöttem hozzá még 3 dl tejet, és felforraltam. Egy híg vaníliamártást kaptam. A 17 cm-es kapcsos tortaformát összeszereltem, és a fellelt süteményszéleket beletördeltem. Most egy mézeszserbó és egy piskóta széle volt (babapiskótával pótolható) itthon. Megöntöztem a mártás felével, rátettem a fél kakaóspiskótát, azt is megöntöztem a maradék vaníliamártással. Hűtőben dermesztettem. 4 dl tejszínt 1 teáskanál porcukorral habbá vertem. A megdermedt vaníliáspiskótából evőkanállal galuskákat vágtam, tejszínhabot halmoztam rá, karamellöntettel meglocsoltam.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Vasárnapi desszert hamar-hamar"

duende írta... [Válasz erre...]
2011. február 20. 18:49

Finom! :) Nálunk ez csócsamócsa néven fut, csokiöntettel. :)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2011. február 21. 19:04

Nagyon szuper ötlet. Nálam a maradékból mindig kókuszgolyó készült, de most majd direkt ehhez valót gyártok:-))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. február 21. 23:20

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ki kell olvasztani előtte a cuccost, igaz? :-)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. február 21. 23:28

@Névtelen
Olvasztani nem kell, de felmelegedni hagyni igen.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com