Magyar ízek - magyar alapanyagok

Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ezért fontos, hogy magyar termelők által, Magyarországon előállított Kézműves Magyar Ízeket, élelmiszereket fogyasszunk.



Magyarországon éves szinten 40 000 000 kg csokoládét, 5 000 000 kg mézet, 1 600 000 000 liter tejterméket, 330 000 000 liter bort, 14 000 000 kg sonkát 6 500 000 liter pálinkát fogyasztunk. Ha mindezt magyar termelőktől vásárolnánk több száz milliárd forintot hagynánk a magyar gazdaságban. Szerintünk ezért is fontos a magyar gasztronómiával foglalkozni.



3 megjegyzés:

  1. Sok esetben annak eldöntése sem könnyű, hogy mit tekinthetünk magyar terméknek pl. egy tavalyi kutatás: a megkérdezett vásárlók nyolcvan százaléka nem tekintette magyar márkának a Dreher sört, miközben a Sopronit hazainak titulálták. Pedig mindkettőt ugyanaz a hazai sörgyár főzi, igaz, egy külföldi tulajdonú cégcsoport tagjaként.

    Globus magyar? A konzervgyár (a Globus cég) francia tulajdonosa először csak az ételízesítőket és szószokat gyártó részlegét adta el az Unilevernek - amely aztán Csehországban kezdte gyártani e termékeket -, majd megvált a húskészítményeket előállító részlegétől is. Utóbbit idén a cseh Hamé-csoport szerezte meg, és vitte el Csehországba.

    Boci csoki? : – Csehország
    Sportszelet? – Szlovákia
    Piros Mogyorós? – Szlovákia

    VálaszTörlés
  2. @Katalin
    Bizony, ebben igazad van. Én azt gondolom, magyar az, amely termék gyártása, haszna Magyarországon marad. Ha magyar embernek ad munkát, ha a magyarok kasszáját gyarapítja. Ha a külföldi tulajdonos itt fekteti be a hasznot, itt állítja elő és itt fejleszt, akkor az is magyar termék szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Igaz, nem a bolti termékekről szól,DE:házi tej, házi sajt,saját kefír,joghurt, túró,itthon sütött kenyér,stb,dió, MÉZ,minden-féle zöldség, baromfi, friss hús:sertés, birka, marha, füstölt árú,gyümölcs,helyben vásárolt papíráru,stb ami a helyi kereskedők forgalmát növeli..3000 lelkes faluban élek,nálunk sokan tesznek így.A helyi iparosokkal dolgoztatunk,autószerelő, varrónő,asztalos, stb.Tudom, hogy ez nem.A külföldi a profitot én úgy tudom kiviszi az országból, de lehet, hogy rosszul tudom.

    VálaszTörlés

@templatesyard