2011. február 3., csütörtök

Magyar ízek - magyar alapanyagok

3 megjegyzés
Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ezért fontos, hogy magyar termelők által, Magyarországon előállított Kézműves Magyar Ízeket, élelmiszereket fogyasszunk.Magyarországon éves szinten 40 000 000 kg csokoládét, 5 000 000 kg mézet, 1 600 000 000 liter tejterméket, 330 000 000 liter bort, 14 000 000 kg sonkát 6 500 000 liter pálinkát fogyasztunk. Ha mindezt magyar termelőktől vásárolnánk több száz milliárd forintot hagynánk a magyar gazdaságban. Szerintünk ezért is fontos a magyar gasztronómiával foglalkozni.Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Magyar ízek - magyar alapanyagok"

Katalin írta... [Válasz erre...]
2011. február 3. 21:18

Sok esetben annak eldöntése sem könnyű, hogy mit tekinthetünk magyar terméknek pl. egy tavalyi kutatás: a megkérdezett vásárlók nyolcvan százaléka nem tekintette magyar márkának a Dreher sört, miközben a Sopronit hazainak titulálták. Pedig mindkettőt ugyanaz a hazai sörgyár főzi, igaz, egy külföldi tulajdonú cégcsoport tagjaként.

Globus magyar? A konzervgyár (a Globus cég) francia tulajdonosa először csak az ételízesítőket és szószokat gyártó részlegét adta el az Unilevernek - amely aztán Csehországban kezdte gyártani e termékeket -, majd megvált a húskészítményeket előállító részlegétől is. Utóbbit idén a cseh Hamé-csoport szerezte meg, és vitte el Csehországba.

Boci csoki? : – Csehország
Sportszelet? – Szlovákia
Piros Mogyorós? – Szlovákia

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. február 4. 0:09

@Katalin
Bizony, ebben igazad van. Én azt gondolom, magyar az, amely termék gyártása, haszna Magyarországon marad. Ha magyar embernek ad munkát, ha a magyarok kasszáját gyarapítja. Ha a külföldi tulajdonos itt fekteti be a hasznot, itt állítja elő és itt fejleszt, akkor az is magyar termék szerintem.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. február 5. 11:44

Igaz, nem a bolti termékekről szól,DE:házi tej, házi sajt,saját kefír,joghurt, túró,itthon sütött kenyér,stb,dió, MÉZ,minden-féle zöldség, baromfi, friss hús:sertés, birka, marha, füstölt árú,gyümölcs,helyben vásárolt papíráru,stb ami a helyi kereskedők forgalmát növeli..3000 lelkes faluban élek,nálunk sokan tesznek így.A helyi iparosokkal dolgoztatunk,autószerelő, varrónő,asztalos, stb.Tudom, hogy ez nem.A külföldi a profitot én úgy tudom kiviszi az országból, de lehet, hogy rosszul tudom.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com