2011. január 8., szombat

Az Erdélyi Konyha Kalendáriuma és a Posta

15 megjegyzés
Nagy megtiszteltetés, hogy az Erdélyi Konyha Kalendáriumába küldhettem 15 receptet, amelyek közül valamennyit érdemesnek is találtak a megjelentetésre. Fakanálforgató Alíz a karácsony előtti héten postázott is nekem egy-két tiszteletpéldányt belőle, amit köszönök. Türelmetlenül vártam minden nap a postást, hátha megérkezik a csomag vagy az értesítés, szerettem volna egyet anyukámnak ajándékozni, örömet jelentett volna neki.
Ez a csomag azonban a mai napig nem érkezett meg.
Bevallom, eddig még nem volt rossz tapasztalatom a postával, amit tudtam, hogy küldtek nekem, előbb-utóbb megérkezett, sértetlenül. Mostanában azonban csak futáron keresztül érkeztek hozzánk dolgok. Hallottam én másoktól, hogy külföldről küldött csomagok nem érkeznek meg, vagy felbontódnak "maguktól", de most először kell szembesülnöm nekem is ezzel.
Nem lehet tudni, hol tűntek el a könyvek, de én szégyellem magam egy kicsit, magyar honfitársaim nevében. Lehet, hogy nem is elvetemültségből nyúlták le a csomagomat, hisz ebben nem arany, nem pénz volt, "csak"  hasznos könyvek. Talán sokan annyira keveset keresnek, hogy problémát jelent nekik az ajándékok finanszírozása?
Az Erdélyi Konyha Kalendáriuma nagyon szép, és színvonalas kiadvány, csak remélni tudom, hogy valakinél ajándékképpen végezte karácsony alkalmával, és hasznosan forgathatja a sok szép és finom étel receptjét az, akihez kerültek.

Happy End: másodszor is feladták nekem a csomagot, és ez rendben meg is érkezett január 6-án.

Megjegyzések

15 megjegyzés ehhez: "Az Erdélyi Konyha Kalendáriuma és a Posta"

sedith írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 10:54

Na, örülök, hogy akkor legalább ez a második pakk megérkezett szerencsésen. Sajna, a postáról (úgy általában) igen rosszak a tapasztalatok.

Maimoni írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 11:21

Nekem volt már a postával többször rossz tapasztalatom. Tény, hogy sokan keresnek annyira keveset, hogy gondot okoz az ajándékozás - na de lopott cuccot ajándékozni... kicsit ellentmondásos...:(

Alíz, Erdélyből írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 11:37

Nagyon köszönöm a kedves bejegyzést és örülök, hogy a Kalendárium elnyerte a tetszésedet. Számítunk rád a további kiadványaink szerkesztésénél is.
Sajnos, nem csak a magyar postát lehet és kell ostorozni az eltűnt küldemények miatt, hanem a románt is, mert legalább annyira felelős/hibás ezért a jelenségért, mint a magyar. Vilma - a Corvin Kiadó lapterjesztési mendzsere - regényt írhatna a posta packázásairól. Fontos, hogy ha mind késve is, de legalább a második küldemény megérkezett.

duende írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 11:55

Nekem az tetszik a legjobban, hogy rádtukmálják a feladáskor az ajánlottságot, a biztosítást. Kérdeztema kisasszonyt, miért kéne a csomagomra biztosítás? Erre azt mondja: hogy biztosan megérkezzen a csomag, vagy ha nem érkezik meg, akkor kifizetik. Erre mondom én: Gratulálok! Önök tüntetik el a csomagokat, és önök árulják a saját vétekességük elleni biztosítást is. Ez ám az üzlet! :) Nézett rám nagyon csúnya szemekkel. És még hozzátettem: a posta feladata az értékmegőrzés és továbbítás, ez az alap. Postán a posta ellen biztosítást árulni... Szégyellhetik magukat. És otthagytam. Szerintem ez döbbenetes.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 12:07

December 14-én Ciprusra és New Yorkba indítottam egy-egy csomagot. Máig nem ért oda egyik sem, holott expressz, ajánlott, légipostával egy kisebb vagyonért adtam fel mindkettőt.
Mivel van ragszámom, amivel érdeklődhetek, felhívtam a postát, hogy nézzenek utána... A New Yorkba indítottból semmit nem látnak, a Ciprusra indított, mint írtam, december 14-én postára adott csomagról van infó, méghozzá az, hogy december 22-én megérkezett a HOLLAND gyűjtőbe... Hogy oda minek, és hogy mi tartott már azon is annyi időbe, ki tudja... A posta nem... Bementem a postára tudakozványt benyújtani, amire 30 napig várok, hogy mit mondanak... Döbbenet...
Másik két csomagot indítottam Londonba december 20-án. Hogy ne legyen csomag, két külön borítékban, levélnek, expressz, ajánlott, légipostával... A két hatalmas borítékot Londonban letették a postaláda mellé... nem vetették át... az egyiket a két ünnep között a másikat egy héttel később... Én kaptam egy csomagot ajánlottan, de nem voltam bent a munkahelyemen, nem tudtam átvenni, csak a két ünnep után. Fel volt bontva... Kicsit megnézték, hogy érdemes e átadni..

Azt hiszem, hogy elmondhatom, hogy nekem elég rossz tapasztalataim vannak a postával.
Az biztos, hogy "megéri" ajánlottan küldeni mindent, mert ha nem ér oda, legalább visszafizetnek valamennyit az értékéből... mondjuk, csak győzzük kivárni...:(

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 12:17

1) Nem csak a magyar posta lehet a tettes.

2) Valóban felkavaró, ha egyből egy eltűnik, de én (gyakorlott ebay-es lévén és van egy kis webboltom is) nem számolhatok be ilyen horror dologról, kb 98-99%-os a "sikerélményem".

Egy azonban biztos, "simán" nem szabad postázni. Legalább ajánlottan kell. Ajánlott (tehát ragszámmal rendelkező küldemény) még soha sem tűnt el, akárhonnan jött, akárhova ment a Földgolyón.

Az értékbiztosításos küldemények pedig - állítólag - eleve más úton mennek, mint a sima csomagok és levelek, azok _biztos_ nem tűnnek el.

És az újév harmadik posta-tippje: ha lehet, semmi ne utaljon a tartalomra.

Amúgy pedig BUÉK :)

GasztroRéka írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 14:34

Nekem meg még mindig nem jött meg.:( Pedig annyira vártam!

Ottis írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 16:47

Örülök, hogy megérkezett és köszönjük a bejegyzést :-)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 20:54

Sziasztok!

Én a Postán dolgoztam (irodában ugyan, HR-esként de...) tudnék mesélni az ottani mentalitásról, intelligenciáról is. Minimálbérnél alig keresnek többet a levélkihordók, és kimondva-kimondatlanul sajnos pontosan azt csinálják, ami a posztban le van írva; konkrétan: kiegészítik a jövedelmüket, ahogy tudják. Nagyon kevés a becsületes postás a mai világban. De úgy látszik, a külföldi tendencia sem sokkal jobb - talán ott csak inkább nemtörődömök.

Mellesleg nekem rendszeresen, minden évben eltűnnek a Rama süteményes füzeteim, amióta új postásunk van, kb. 4 éve. Korábban soha semmivel nem volt probléma, de azóta nem kapok meg szinte semmit. Mintacsomagokat abszolút, de a hivatalos leveleket sem hozza ki, volt, hogy APEH-es levélről sem tudtunk...

Az a tapasztalatom, hogy nem nagyon éri meg postán küldeni semmit. Tényleg mindig rád akarják tukmálni az ajánlottat (én simán semmit nem adok fel, mert így legalább nyoma marad), de csomag esetében szerintem a futár jobban megéri, mert olcsóbb is, és az biztos!

Bianka írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 21:26

Sajnálom, én sem kaptam meg :(

Edó írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 21:35

sajnálom és nagyon fel vagyok háborodva,mert nem csak veled fordult elő!Örülök hogy megkaptad végül és nagyon kedvesen,szépen írtál a könyvről.És itt és most én is megköszönöm a segítségedet!Tudod,a fehércsokis tortádat már ki is néztem:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. január 8. 21:40

Amikor egyetemista voltam, nyáron mindig helyettesítő postásként dolgoztam. Akkor is láttam egyet-mást, de a postások jól kerestek, mert kaptak borravalót, hisz mindenki pénzét, nyugdíját ők vitték házhoz. Ezért csomagdézsmálás nemigen volt.

Sajnálom lányok, hogy ti nem kaptátok még meg :(

Alexandra írta... [Válasz erre...]
2011. január 9. 1:06

Nálunk, ha egy csomag csomagolása szakadt (érdekes módon a Magyarországról érkező csomagok csomagolása az esetek 95%-ában szakadt), azt az ausztrál posta "újracsomagolja", vagyis beleteszi egy átlátszó védőcsomagba, hogy ne essen szét az egész. Pluszban ráraknak egy címkét, hogy ezt ők csinálták.

Még egyszer annak idején otthon a postás mondta, hogy nehogy azt higgyük, hogy az "elsőbbségi" leveleket külön csoportosítják és valóban hamarább ér oda...

Alíz, Erdélyből írta... [Válasz erre...]
2011. január 9. 5:16

Gasztro Réka, Bianka és mindenki más, aki nem kapta meg a kalendárium tiszteletpéldányait: a kiadó vállalta, hogy újraküldi mindenkinek a csomagot. Bizonyára titeket is felkerestek a kolléganők ezügyben. A napokban zajlik annak kiderítése, hogy kihez érkezett meg vagy sem a paksaméta és amint kész vagyunk az összesítéssel, újra elküldjük a csomagokat.

dióhéj írta... [Válasz erre...]
2011. január 10. 9:08

tessen kérem fotózni a címlapot, hogy megismerhessem a könyvesboltokban...igaz rá is guglizhatok, de olyan jó volna itt látni...és persze gratulálok :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com