2010. december 1., szerda

Gesztenyével töltött nyúlgerinc - Szavazz!

2 megjegyzés


Ha tetszettek a nyulas receptjeim,
Pikáns nyúlcombok
Tárkonyos nyúlleves
akkor szavazz rájuk a Gasztrabbit Facebook oldalán Ott az oldal tetején nyomd meg a Tetszik gombot, majd a kép alatt válaszd a Tetszik feliratot. Köszönöm!


Hozzávalók:
1 nyúlgerinc dagadóval együtt
200 g sültgesztenye kikaparva
pár karika póréhagyma
kevés zellerzöld vagy szárzeller
kakukkfű
borsikafű
100 g bacon
só, bors

Elkészítés:
A gerincet úgy vágom le a nyúlról, hogy a dagadórész is rajta maradjon. Középen a két karaj darabot levágom a csontról kifelé haladva, de úgy, hogy a széle egyben maradjon. Ez azért szükséges, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen, de a csontos gerinc egyben tartja.


A gesztenyét sütőben megsütöm, félbevágom és kikaparom a belsejét. Hozzáadom az apróra vágott szárzellert, friss kakukkfüvet, borsikafüvet, 2 szelet vajat belemorzsolok, sózom, borsozom. Ezt ráhalmozom a gerincre, a dagadókat a töltelékre hajtom, és hústűvel megtűzöm. Kívülről is körbesózom, majd a szalonnával körbecsomagolom.


Egy kivajazott kisebb sütőtálba teszem, és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. Kiemelem a tálból, hűlni hagyom. Addig a keletkezett húslevet kissé beforralom. Tálaláskor a töltött húst középen felvágom, az egészet lefejtem a csontról, és felszeletelem. A mártással leöntve adom az asztalra.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Gesztenyével töltött nyúlgerinc - Szavazz!"

Alexandra írta... [Válasz erre...]
2010. december 1. 7:37

Nyami, ez finom lehet!

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. december 1. 9:05

Hű ez igen

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com