2010. november 4., csütörtök

Töltött dagadó

1 megjegyzés


Hozzávalók:
1 dagadó alsó, vékonyabb része
200 g darált hús
100 g barna csiperke gomba (más fajta is lehet)
1 szál lestyánzöld (elhagyható)
1 kisebb szál rozmaring
3 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 sonkahagyma (vöröshagyma)
2 tojás
50 g vaj
fehér bors


Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és a forró vajon megdinsztelem, majd rádobom a nagyon apróra vágott gombát is, azt is megdinsztelem. Hagyom kihűlni. A dagadót éles késsel felszúrom a hártya mentén óvatosan.
A kihűlt gombás hagymához keverem a darált húst, tojást, a zöldfűszereket apróra vágva, a zsemlemorzsát. Fehérborssal, sóval ízesítem, összekeverem. Egy lágy tölteléket kapok. Megtöltöm a dagadót, majd hústűvel a nyílásokat összetűzöm. Kívülről is körben megsózom. Egy tepsibe teszem, és 3-4 evőkanál olajjal meglocsolom. A megmaradt tölteléket gombóccá formázom, és a hús mellé teszem. Egy alufóliával lefedem, és 200 fokos sütőbe teszem, ahol kb. 1,5 óráig sütöm. Ekkor a fóliát leveszem, és ha van, akkor a hús levét leöntöm egy kistálba. Evőkanállal lekanalazom a tetejéről a zsíradékot, visszalocsolom a húsra. A megmaradt lét mártásnak készítem el beforralással. A sütőt feltekerem 240-250 fokra, és kb. 20 perc alatt a dagadó külsejét megpirítom. Nem baj, ha nem nagyon piros, mert több sütéstől száraz lesz a hús. Ha kész, kiveszem és 15 percig pihentetem, majd vékony szeletekre vágva tálalom.
Itt is találsz egy töltött dagadót.



Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Töltött dagadó"

duende írta... [Válasz erre...]
2010. november 4. 16:27

Nagyon szeretem! A dagadó (az oldalas mellett) a kedvenc húsom, disznóból.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com