2010. november 13., szombat

Pulykanyak leves

3 megjegyzés


Hozzávalók:
1 kg pulykanyak
100 g sárgarépa
100 g petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé
1 gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 szál lestyánlevél (vagy helyette egy szelet zeller)
3 szál petrezselyemzöld
10 szem egészbors
1 chili


Elkészítés:
A pulykanyakat megmosom, és 2,5 l hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, szűrővel leszedem a habját, és a lángot takarékra veszem úgy, hogy a leves épp csak gyöngyözve forrjon. Egy órát főzöm így. Ha letelt, egy húsvillával kiszedem a nyakakat egy másik fazékba, a levet pedig egy aprólyukú szűrőn át rászűröm. Az összes zöldséget hozzáadom, borsot, sót teszek bele, végül a chilit is beleteszem. A vizet kiegészítem hogy újra 2,5-3 l legyen. Ismét felforralom, és gyöngyöző forralással-melegítéssel fedő nélkül az egészet 2 óráig főzöm. Elzárom a lángot, a zöldséget külön kistálba kiszedem, a nyakakat egy másikba. 5 percig ülepedni hagyom a levest, majd a kristálytiszta lét a levesestálba merem. A levestésztát külön főzöm ki hozzá.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Pulykanyak leves"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. november 13. 9:30

Szerintem pulykanyakból a legfinomabb

duende írta... [Válasz erre...]
2010. november 13. 11:56

A marahafarok-leves után szerintem pulykanyakból van a legfinomabb leves. :) Én is nagyon szeretem.

Liza írta... [Válasz erre...]
2010. november 13. 12:30

Nagyon guszta a leves és biztos nagyon finom!
Én a múltkor pulykanyakból pörköltet készítettem, nagyon fini lett az is!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com