2010. november 2., kedd

Kakukkfüves karalábéleves

4 megjegyzés

Ez egy egyszerű, gyors leves, és igazán finom, a friss kakukkfű nagyon kellemes aromát ad. 30 perc és kész, de csupán az előkészítés igényel kb. 5 perces munkát, azután megfő magától.


Hozzávalók:
1 nagy karalábé
1 szál sárgarépa
30 g vaj
1 teáskanál liszt
3 szál petrezselyemzöld
1 szál kakukkfű (friss)
1 szál lestyán
2 dl tej
fehérbors


Elkészítés:
A karalábét kis kockákra vágom, a répát felkarikázom, majd a forró vajon párolom kb. 5 percig. Rádobom a lisztet, átforgatom, 1 liter vízzel felengedem, sózom. Addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul. Hozzáadom a tejet, és felforralom. Leveszem a tűzről, fehérborssal ízesítem. A kakukkfüvet, lestyánt és petrezselyemzöldet felaprítom, és a forró levesre szórom.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Kakukkfüves karalábéleves"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. november 3. 9:44

Gyönyörű

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. november 3. 12:23

Hú, ettől leültem olyan csodás! :)

Krisztina írta... [Válasz erre...]
2010. november 4. 11:21

Olyan gyönyörűek mindig a fotóid, hogy az ember azonnal kedvet kap az evéshez és a főzéshez is!:) A korábbi receptjeid közül a máglyarakást megcsináltam otthon a családnak. Nagy siker lett:) Köszi!Kriszta

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. november 4. 11:26

@Krisztina
Köszönöm :D. Örülök, ha kedvet csinálok hozzá, ez a célom. És annak is, hogy ízlett a máglyarakás.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com