2010. október 14., csütörtök

Piros karfiolleves

1 megjegyzés

Hozzávalók:
1/2 kg karfiol
5 szelet póréhagyma
1/2 l húsleves (vagy amennyi van, esetleg leveskocka)
1 szál sárgarépa
1 szelet vaj
5 szem bors
csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál pirospaprika
1 csipet szárított lestyán
levestészta (elhagyható)


Elkészítés:
A vajat felforrósítom, a karikára vágott répát és pórét 1-2 percig dinsztelem rajta. Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát. A rózsáira szedett karfiolt is beleteszem, hozzáöntöm a húslevest, és vízzel felengedem, hogy ellepje. Beleteszem a borsot, szerecsendiót, lestyánt, sózom, és felforralom. Addig főzöm, amíg a karfiol éppen megfő (de ne essen szét). Én most csigatésztát is főztem bele, ezt kb. a karfiol félpuha állapotánál adom hozzá.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Piros karfiolleves"

Ami írta... [Válasz erre...]
2010. október 14. 10:37

Milyen kis guszta! Szívesen megenném ebédre :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com