2010. október 3., vasárnap

Gyömbéres-gombás csirkecomb

4 megjegyzés


Hozzávalók:
8 csirkefelsőcomb (vagy alsó)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál durva bors
200 g gomba
1 szelet friss gyömbér (vagy 1 kávéskanál őrölt)
1 szál lestyánlevél (vagy 1 csapott kávéskanál szárított)
1 evőkanál keményítő
2-3 evőkanál olvasztott libazsír


Elkészítés:
A vöröshagymát karikára, a fokhagymát apróra vágom. A gombát felszeletelem. A zsírt egy vastag, nehéz edényben felforrósítom, és a csirkecombokat mindkét oldalukon megpirítom, egy tányérra kiszedem. A zsiradékba teszem a hagymát, fokhagymát, és megpárolom. Rádobom a gombát, azt is 1 percig párolgatom. Visszateszem a combokat, azonnal jól záró fedőt teszek rá, és takaréklángon félórát párolom saját levében. Ha letelt, fűszerezem: megsózom, beleteszem az apróra vágott lestyánt, a szelet gyömbért, a durvára vágott borsot, újra lefedem, és negyedórát főzöm. Egy evőkanál keményítőt elkeverek 2 dl vízzel, és a húsra öntöm. Ismét lefedem, és negyedóra alatt készre párolom.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Gyömbéres-gombás csirkecomb"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. október 3. 17:16

De nagyon finom lehet!:-))

LC Cuisine írta... [Válasz erre...]
2010. október 3. 17:36

Kedves Wise Lady,

kérlek nézz be hozzám, és fogadd el tőlem ezt a kis meglepetést:

http://lccuisine.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html

duende írta... [Válasz erre...]
2010. október 3. 23:03

Kérhetek? Csorog a nyálam... :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. október 3. 23:58

@duende
Hogyne, szívesen megkínállak. Te hozod a sült gesztenyét.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com