2010. október 22., péntek

Feles zöldborsó leves

1 megjegyzés


Húslevesem maradt a múlt hétvégéről (kacsa), ezt vettem ki a fagyasztóból, kb. 1 liternyi volt. Találtam még felesborsót is mintegy negyedkilót, így készült ez a leves.A borsót átválogatom, majd alaposan megmosom. Felteszem főni. Amikor felforr, a keletkezett habbal együtt a vizet leöntöm róla. Ráöntöm a húslevest, 2-3 karika póréhagymát teszek bele, és lassú forralással lefedve főzöm addig, míg megpuhul, krémessé válik, de még a borsószemek közül sok egyben marad. Ez kb. 1 óra. Ekkor annyi sót teszek még, amennyi szükséges, kevés fehérbors és szárított turbolya is kerül bele. A turbolya enyhén ánizshoz hasonló zamatot ad hozzá. Végül 2 dl tejszínnel nyakon öntöm. Pirított zsemleszeleteket adok mellé és reszelt parmezánsajtot (elhagyható).

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Feles zöldborsó leves"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. október 22. 13:19

Nagyon guszta

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com